Hlavní zprávyZápasové reportáže

Texas si v domácím utkání poradil s Grand Rapids!

Vítězná série pokračuje!!! Po úterní výhře Dallasu jsme se v rámci cestovního dne dostali i na utkání AHL, když jsme byli svědky zápasu mezi Texasem Stars a Grand Rapids Griffins, který lépe zvládli naši hráči, kteří nakonec díky skvělé třetí třetině porazili farmu Detroitu 6:3!

Na utkání jsme se bohužel dostali až v jeho páté minutě, ale to však vůbec nevadilo, protože stav zápasu byl stále 0:0, a tak jsme o tolik nepřišli. Oproti zápasu NHL bylo hned od začátku vidět, že tempo nižší soutěže je o něco živější a především mnohem bojovnější, když do sebe hráči naráželi mnohem více než tomu je v NHL.

Na první branku jsme si však museli počkat až do druhé třetiny, ve které se dostal do vedení Texas. Stars se totiž prosadili po konci přesilové hry, když GAVIN BAYREUTHER dostal k odraženému puku a střelou z otočky poslal kotouč do hostující klece.

Bohužel vedení Texasu vydrželo jen pár minut, protože střelu Cheliose tečoval TURNER ELSON. Nicméně Stars i tak šli do šaten šťastnější, protože se ve 40. minutě prosadil DENIS GURJANOV, který parádně vyřešil situaci dva na jednoho zaseknutím na střed a následně prostřelil Sateriho.

Ve třetí třetině se Texasu podařila část mezi 47. až 49. minutou, ve které se domácí celek prosadil hned třikrát! Vše odstartoval v přesilové hře COLTON HARGROVE, který se prohnal po levém křídle a následně si obhodil Sateriho a zakončil bekhendem do prázdné.

COLTON HARGROVE navíc poté skoro totožný kousek předvedl o minutu později, když se znova po levém křídle natlačil před bránu, ale tentokrát zakončil na bližší tyč. Zkázu Grand Rapids poté dokonala rychlá kombinace mezi Dowlingem a ERIKEM CONDROU, jenž poslal nechytatelně puk do šibenice.

Stars následně trochu polevili. Toho využil v 51. minutě JOE HICKETTS, který se svou střelou z hodně velkého úhlu nachytal Bowa na hruškách a dostal kotouč do domácí sítě. Grand Rapids následně před minut před koncem zkusili hru v šesti, což se jim nevyplatilo, protože střelou do prázdně pečetil svůj hattrick COLTON HARGROVE.

V závěru se sice ještě Griffins podařila poslední kosmetická úprava skóre, když Terry zpoza brány nahrál zcela volnému CARTEROVI CAMPEROVI, jenž se z bezprostřední blízkosti nemýlil. Texas Stars tedy nakonec porazili Grand Rapids Griffins 6:3.

H-E-B Center v Austinu je jinak velmi útulná hala, které však škodí jediná věc, a to velká zima. Dva z nás totiž na zápas šli jen v kraťasích a tričku, což se ukázalo, jako velká chyba. Celý zápas je zde totiž pouhých 5-8 stupňů. Jinak jsme si však zápas velmi užili, a jak už bylo napsáno výše, tak přeci jen hře sice trochu chyběl nějaký obraz, ale hráči tohle vše velmi dobře nahrazovali svou bojovností a rychlostí.