AktualityWeblog

Výlet do Dallasu 2019 – díl 5

Nejen hokejem živ je fanoušek nebo fanynka Dallas Stars a tak jsme tu v Dallasu vyrazili za nákupy. Postupně jsme navštívili několik obchodů různé kvality a cenové hladiny. Nutno poznamenat, že oblečení a boty tu můžete pořídit občas i dráže než u nás. Povětšinou jsou ale ceny plně srovnatelné a často jsou ceny mnohem nižší. Když uvážíte kupní sílu obyvatelstva, chce se vám někdy plakat.

Právě tento fakt zapříčinil propuknutí nefalšované nákupní horečky v našich řadách. Z chutí nakupovaly totiž nejen ženy, ale i muži. V levnějších obchodech totiž narazili na omezený sortiment zboží s motivy oblíbeného klubu za velmi nízké ceny. Třeba ve Wallmartu měli trička za 15 USD, v Marshallu též. K tomu někde i mikiny, trička s dlouhým rukávem nebo jiné upomínkové předměty. Kromě zboží okolo Stars byly k sehnání boty, kufry, kosmetika, oblečení za výprodejové ceny. Výjimkou totiž nebyly třeba značkové boty za 20 – 35 USD.

Kromě hokeje a nakupování poznáváme i Dallas a jeho okolí. A tak jsme jedno odpoledne před hokejovým zápasem zavítali na Ronald Kirk Pedestrian Bridge, ze kterého je pěkná vyhlídka na centrum města.

Další den se naše výprava rozdělila. Část navštívila Southfork Ranch, kde se natáčel notoricky známý televizní seriál Dallas. Není to zřejmě vrchol kulturní tvorby, ale u nás doma je seriál notoricky známý. Častokrát je to první, na co se vás lidé ptají, když se o Dallasu zmíníte.

Druhá část výpravy navštívila muzeum Johna F. Kennedyho a náměsní Dealey Plaza, kde se atentát na demokratického prezidenta odehrál. Tohle místo má zvláštní atmosféru, která se nedá jen tak popsat. Musí se zažít na vastní kůži. Už jsem o tomhle psal loni a letos mi to noví návštěvníci jenom potvrdili.

Dále jsme pokračovali na vyhlídku v Reunion Tower, což je věž jen kousek od Dealey Plaza. Jednak je její tvar typickou dominantou centra Dallasu a druhak je z ní parádní výhled na celé okolí. Vidět je částečně i AAC, domácí halas Stars. Za příznivého počasí je vidět až 30 km daleko. Jen malý kousek vzdáleno je místo, kde stála původní hala Stars – Reunion Arena, po které bohužel zbyla jen zelená louka.

Večer jsme navštívili domácí utkání Stars proti Floridě, kde Dallas konečně naplno bodoval. Podrobnější info sepsal Honza Matúš ve zvláštním článku. Mimochodem před zápasem proběhla ve fanshopu tzv. šťastná hodina, po kterou bylo všechno zboží se slevou 25 %.


Radek Štolpa

Radek Štolpa má zkušenosti s výrobou, montáží, údržbou, opravami Eurooken. Nyní montuje v Českých Budějovicích a okolí obložkové zárubně a interiérové dveře.