AktualityWeblog

Výlet do Dallasu – Druhý trénink – díl 4

Po zápase s Calgary jsem druhý den navštívil trénink Stars v tréninkovém centru ve Friscu. Měl začínat ve 12 hodin a už deset minut před začátkem trénoval Kari Lehtonen s trenérem gólmanů Jeffem Reesem. Jak jsem se později dozvěděl, trénink byl pouze dobrovolný. Prý to tak po večerním zápase bývá.

Antoine Roussel
Antoine Roussel

Měl jsem ještě chvíli čas, a tak jsem se poohlédl po něčem k snědku. Nakoukl jsem do velkého obchodu se suvenýry Stars, Mavs, Cowboys a univerzitních celků.

Mladá prodavačka se okamžitě zajímala jak mě může pomoct, poradila co kde k snědku, hned se vyptala komu fandím a odkud jsem.

Merchandisingu zde mají snad ještě větší výběr než v AAC a občas i zajímavé slevy z nekřesťansky vysokých cen. Normálně třeba tričko začíná s cenou kolem 25 USD, většinou ale bývá kolem 30 USD.

U obchůdku s ovocnými koktejly postával mě povědomý chlápek a čekal na svůj koktejl. Po několika minutách přemýšlení a za pomoci strýčka vyhledávače, jsem zjistil, že to byl Les Jackson.

Na ledě se pohyboval v černém dresu obránce Julius Honka, v zelených dresech útočníků Seguin, Spezza, Ellie, Smith, Dickinson, Rittchie a Devin Shore. V podstatě celý trénink byl zaměřen na střelbu. Jednoduché narážečky předcházely zakončení jak od mantinelu, tak z prostředku.

V rohu haly natáčel nějaký příspěvek do televize Antoine Roussel a Mattias Janmark, kteří rozdávali autogramy malým školákům. Rousselovi jela pusa tak jak na ledě, kdežto Janmark tam postával trochu jako ňouma 🙂 Kousek opodál postával a rozmlouval i Ben Bishop, který se fanouškům po četných výkřicích „Hey Bisch“ také s úsměvem podepsal. Radek Faksa dával v kabině rozhovor pro FOX Sports.

V závěru tréninku si vzal Stu Barnes na druhou stranu Jasona Spezzu a dlouho si tam něco vysvětlovali a nacvičovali.

Jak jsem v úvodu zmiňoval Lese Jacksona, známými osobnostmi se to tady hemží. Cestou do auta jsem potkal Vernona Fiddlera, trička s jeho číslem jsou tu stále k sehnání. Mimochodem při veřejném bruslení, které tu v hale také bývá, si můžete za 13 dolarů zapůjčit brusle. Tohle jsem u nás ještě neviděl.

Radek Štolpa

Radek Štolpa má zkušenosti s výrobou, montáží, údržbou, opravami Eurooken. Nyní montuje v Českých Budějovicích a okolí obložkové zárubně a interiérové dveře.