AktualityHlavní zprávy

Druhý týden vyšel Dallasu na jedničku

Dallas Stars sehráli v druhém týdnu soutěže tři zápasy, když nejdříve na svém ledě přivítali Edmonton Oilers a následně načali čtyřzápasový trip, který začal na prosluněné Floridě, kde Stars nejdříve vyzvali finalisty Stanley cupu Tampu Bay Lightning a poté i Floridu Panthers. Dallasu tento týden vyšel na jedničku, protože ze všech tří utkání odešli svěřenci Lindyho Ruffa, jako vítězové.

Dallas Stars – Edmonton Oilers 4:2

Po prohraném utkání v Denveru se Dallas přesunul zpět do American Airlanes center, kde Stars přivítali Edmonton Oilers v čele s poslední jedničkou draftu Connorem McDavidem. V bráně Oilers sice dostal příležitost druhý brankář Nilsson, který však přiváděl střelce Stars k šílenství. Když už to vypadalo, že se půjde do šaten za bezbrankového stavu, tak se ujala nenápadná střela Jasona Spezzy, jenž nachytal švédského brankáře na švestkách. Dallas měl poté i parádní vstup do druhé třetiny, když se zpoza brány prosadil Jamie Benn.

Vedení domácích ještě poté mohl navýšit Spezza, jenže Nilsson jej tentokrát dokázal vychytat. A tak přišel trest na druhé straně, kde nejdříve Fiddler nešťastně tečoval střelu Oscara Klefboma a o pár okamžiků později se ze své první branky v NHL radoval Connor McDavid, jenž tečoval střelu Sekery. Dallas poté doslova zasypal Nilssona kopou střel, dohromady Stars vypálili 52 střel směrem na bránu Edmontonu, ale hostující brankář držel svůj tým ve hře.

Jakupov mohl v poslední části dokonat obrat, když se řítil zcela sám na Lehtonena, jenž však předvedl parádní zákrok a navíc se z následného protiútoku radovali domácí, protože střela Jasona Spezzy prošla Nilssonovy mezi jeho betony. Jason Spezza ještě pečetil vítězství Dallasu střelou do prázdné brány, a dokonal tak svůj hattrick.

Branky a nahrávky: 18. Spezza (Janmark, Klingberg), 23. Benn (Jokipakka, Seguin), 56. Spezza (Roussel, Hemský), 60. Spezza (Lehtonen) – 31. Klefbom (Pouliot, Jakupov), 33. McDavid (Sekera).
Rozhodčí: Martell, Leggo – Grandt, Knorr.
Vyloučení: 2:5. Využití: 0:0.  Diváci: 16 265. Střely na branku: 52:28. Zblokované střely: 13:25. Hity: 16:20. Vhazování: 38:23.

Tampa Bay Lightning – Dallas Stars 3:5

K dalšímu zápasu odcestovali svěřenci Lindyho Ruffa do Tampy Bay, kde začali svůj čtyřzápasový trip po stadionech soupeřů, a jako první je čekali finalisté Stanley cupu Tampa Bay Lightning. Domácí začali utkání velkou aktivitou, která jim po pár minutách přinesla první branku. Chybné vyhození Klingberga totiž zachytil Drouin, jenž naservíroval puk mezi kruhy Stevenu Stamkosovi, jenž už Lehtonena propálil. Odpověď Dallasu však na sebe nenechal dlouho čekat. Na konci deváté minuty totiž trochu propadla obrana Bolts, když Ja. Benn nahrál do jízdy Jokipakkovi, jehož střelu Bishop vyrazil přesně na brusli Tylera Seguina, od které se touš odrazil do obránce Carla a od něj už puk směroval do brány.

Navíc se poté Dallasu ještě podařilo využít i přesilovou hru, když parádní pas Spezzy našel Jamieho Benna, jenž už překonal Bishopa. V polovině utkání bylo ještě veseleji, protože se po parádní akci třetí formace trefil Cody Eakin. Ve 36. minutě možná přišel zlomový okamžik utkání, když Něstěrov sestřelil u mantinelu McKenzieho, který tento střet odnesl zraněním, které ještě nebylo nijak přiblíženo a bek Tampy Bay za tento střed dostal trest do konci utkání. Dallas dlouhou přesilovku využil jen jednou brankou, a to díky dělovce Jasona Demerse.

Ve třetí třetině hostům nevyšla část mezi 48. – 49. minutou, když se díky brankám Vladislava Namestnikova a Stevena Stamkose Tampa přiblížila na rozdíl jedné brankyJenže v 51. minutě přišla hodně velká chyba domácího brankáře Bishopa, který za svá záda propustil hodně lacinou střelu Jasona Spezzy z velkého úhlu. Lightning se poté sice ještě snažili utkání nějak zdramatizovat, ale to už se domácím nepodařilo, a Stars tak zvítězili na Tampou Bay 5:3.

Branky a nahrávky: 3. Stamkos (Drouin), 48. Namestnikov (Stamkos), 49. Stamkos (Drouin, Boyle) – 9. Seguin (Jokipakka, Ja. Benn), 15. Ja. Benn (Spezza, Seguin), 30. Eakin (Janmark, Sceviour), 39. Demers (Eakin, Hemský), 51. Hemský (Spezza, Goligoski).
Rozhodčí: Luxmore, Pollock – Cherrey, Shewchyk.
Vyloučení: 4:3, navíc Něstěrov (TBL) 5 + DKU. Využití: 0:2. Diváci: 19 092. Střely na branku: 33:22. Zblokované střely: 8:14. Hity: 24:21. Vhazování: 37:19.

Florida Panthers – Dallas Stars 2:4

Druhý týden Stars zakončili proti Floridě Panthers, kterou v přípravě ani jednou nedokázali porazit. Ihned na začátku utkání uháněl sám na Luonga Sharp, který však ještě hledá svou pohodu, a tak zkušený útočník netrefil bránu. Jinak byla první část hodně opatrná, kdy ani jeden z týmů nechtěl udělat výraznější chybu, a nechat tak soupeře otevřít skóre utkání. Na branky se tedy čekalo až do druhé třetiny.

V ní se hned v prvních minutách hned dvakrát trefili domácí. Nejdříve Aleksandr Barkov nepohrdl prázdnou brankou po přihrávce od Huderdeaua. Tento gól nejdříve nebyl uznán, avšak po „coach challenge“ rozhodčí změnili své rozhodnutí a branku uznali. Dallas se ještě nevzpamatoval z první inkasované branky a už domácí vedli o dvě, protože po propadnutí Jokipakky uháněl Brandon Pirri sám na Lehtonena, kterého překonal střelou mezi betony.

Hodně důležitá byla následně první branka Dallasu, když Sharp zachytil rozehrávku domácích a vyslal do úniku Tylera Seguina, jenž už si s danou situací věděl rady a prostřelil Luonga. Do třetí třetiny sice domácí vstupovali s jedno brankovým vedením, které však ještě v přesilové hře vymazal po přihrávce od Seguina Jamie Benn.

Následně to dlouho vypadalo, že utkání skončí nerozhodně, avšak v 57. minutě vystřelil od modré Klingberg, jehož střelu Luongo jen vyrazil před sebe, kde byl pohotový Tyler Seguin, který tak vstřelil rozdílovou branku utkání. Aby toho nebylo málo, tak právě střelec rozdílové branky ještě v závěru při power play Panthers zblokoval střelu Campbella, puk se dostal k Sharpovi, který přihrál Jamiemu Bennovi, jenž už se z poloviny kluziště trefil do opuštěné klece.

Branky a nahrávky: 21. Barkov (Huberdeau, Jágr), 23. Pirri (Smith, Petrovic) – 27. Seguin (Sharp), 41. Benn (Seguin, Spezza), 57. Seguin (Klingberg, Benn), 60. Benn (Sharp, Seguin).
Rozhodčí: Luxmore, Pollock – Shewchyk, Driscoll.
Vyloučení: 2:1. Využití: 0:1. Diváci: 12 834. Střely na branku: 26:37. Zblokované střely: 13:10. Hity: 36:23. Vhazování: 27:28.