AktualityWeblog

Výlet do Dallasu – Watching party – díl 8

Dnes bych napsal pár řádek o tom, jak to tady probíhá, když Stars hrají venku. Čas od času totiž bývá pro fanoušky uspořádána takzvaná Watching party, což je takové společné sledování hokeje. Párty bývají organizovány vybranými bary nebo restauracemi společně s hokejovým klubem Dallas Stars.

Já jsem byl v baru The Owners Box na zápase Stars v Nashvillu. Bar je asi tak sedm minut pěší chůze od zastávky červené linky metra.  Cesta metrem mimochodem z konečné zastávky, která byla kousek od mého hotelu v Planu, trvala skoro hodinu a přišla na 2,5 USD. Bar vypadá na naše poměry dost luxusně. Ceny ale byly celkem slušné. Vstupné se neplatilo žádné. Za jídlo to bylo myslím 14 USD a za půllitr texaského piva Shiner Bock 8 USD. Což jsou v Dallasu normální ceny. Na zdech visí hned několik velkoplošných obrazovek, na které je přenos promítán. Přehled o hře samotné tedy máte vskutku parádní.

Atmosféru dokresluje stejný hlasatel, který v hale komentuje domácí zápasy Stars. Tím myslím že vyhlašuje přesilovky, minutu do konce třetiny a tak. Společně s ním je tu DJ (dýdžej) z haly, který atmosféru doplňuje. Na párty byly přítomny i dvě Ice Girls, které obcházely návštěvníky s kartičkami na vyplnění a následné slosování. Dopředu byla avizována podepsaná hokejka Alexandera Radulova a podepsaný dres Johna Klingberga. Cen ale bylo více. Bylo to asi tak deset výherců po dvou vstupenkách na některý z následujících zápasů Stars a pak tři malé dekorativní hokejky s podpisem Jamie Benna. Já jsem samozřejmě nevyhrál nic.

Před zápasem komentátor vyhlásil sestavu, v průběhu přenosu vyhlašoval přesilovku Dallasu oblíbeným „Your Dallas Stars is on the POWERPLAY“! Samozřejmě i se sponzorem TXU Energy. O přestávkách mezi třetinami probíhaly zmíněné soutěže. Ice Girls děvčata obcházela bar a rozdávala plastové pohárky, které zbyly ze zápasu proti Minnesotě. Pokud projevíte zájem, děvčata se s vámi ochotně vyfotí.

Bar byl celkem velký a opravdu nevím kolik návštěvníků mívají jiné dny. Ale akce se mohlo účastnit okolo 100 fanoušků v dresech Stars a dalších 50 návštěvníků bez dresů. Zhruba 30 míst ještě zůstalo volných. Dallas ten zápas bohužel prohrál, takže hned po zápase se lidé trousili domů a neposeděli déle. Navíc to byl zápas v úterý večer a druhý den šli nepochybně do práce. Nicméně to byla velmi zajímavá zkušenost a třeba i inspirace pro hokejové kluby u nás doma. Myslím, že u nás by přišlo lidí mnohem více.

Radek Štolpa

Radek Štolpa má zkušenosti s výrobou, montáží, údržbou, opravami Eurooken. Nyní montuje v Českých Budějovicích a okolí obložkové zárubně a interiérové dveře.