AktualityWeblog

Výlet do Dallasu – Třetí trénink – díl 5

Dnes v jednu hodinu po obědě měli Stars další trénink. Jako už  minule jsem do haly dorazil trochu dříve a i tentokrát už hráči trénovali. Gólmani cvičili s trenérem brankářů Jeffem Reesem a Jasonem Spezzou chytání přes clonícího panáka. Spezza samozřejmě střílel.

Postupně na led přicházeli hráči a připravovali se na trénink. Krátce před jednou hodinou dorazil do haly Ken Hitchcock, zadul do píšťaly. Svolal si hráče, vysvětlil jim něco u tabule a šlo se na to. Nejdříve útočily trojice (dva útočníci plus obránce). Proudově na obě strany. Po malé pauze následovala už minule zmíněná hra 3 na 2 po zakončení přecházející do 5 na 5.

Po krátké pauze a poradě následovala velmi podobná hra, ale tentokráte 5 na 5. Následoval nácvik přesilovek. V jednom pásmu první útočná formace se Spezzou místo Ritchieho a proti nim Faksova linka. V brance Bishop. Na druhé straně další přesilovka. Oba týmy se střídaly, aby nad nimi měl Hitchcock dohled. Pořád jim něco radil a připomínal.

Pak už se pomalu hráči trousili do kabiny. Na ledě ještě zůstali obránci a pilovali střelbu pod dohledem trenéra Curta Frasera. Jak jsem se později dozvěděl, v kabině ještě mívají po tréninku povinné protažení. Po tréninku jsem se totiž krátce potkal s Radkem Faksou, který přislíbil rozhovor v následujících dnech.

Zítra hrají Stars další zápas doma, už v 1 odpoledne proti St. Louis, další trénink je v neděli.

Radek Štolpa

Radek Štolpa má zkušenosti s výrobou, montáží, údržbou, opravami Eurooken. Nyní montuje v Českých Budějovicích a okolí obložkové zárubně a interiérové dveře.