Aktuality

Jamie Oleksiak vyměněn do Pittsburghu

Generální manažer Dallas Stars Jim Nill včera oznámil, že vedení klubu vyměnilo Jamie Oleksiaka do Pittsburghu za volbu ve čtvrtém kole draftu roku 2019.

Jamie Oleksiak
Jamie Oleksiak

Penguins disponují ve čtvrtém kole dvěma volbami neboť mají k dispozici i volbu Minnesoty. Ta volba, která bude aktuálně lepší, připadne Dallasu.

Jamie Oleksiak si v aktuální sezóně připsal ve 21 zápasech tři body (1+2). V Dallasu působil Oleksiak celkem šest sezón, odehrál 140 zápasů se ziskem 22 bodů (7+15). Oleksiak byl Dallasem draftován v prvním kole vstupního draftu roku 2011, jako čtrnáctý hráč v pořadí.

„Máme tu silnou skupinu sedmi až osmi obránců, a navíc se v brzké době po zranění zřejmě vrátí do sestavy Marc Methot. Další talentované obránce máme na farmě a také oni si svoji šanci zaslouží. Jamie potřebuje více prostoru na ledě a sestavě Pittsburghu by jej měl dostat.“ – Generální manažer Dallas Stars Jim Nill

Jamie Oleksiak od začátku sezóny bojuje o důvěru nového trenéra Kena Hitchcocka. Ostatně tak jako další obránci. Oleksiak sice hraje dobře do těla a slušně brání, jenže jej limituje horší bruslení a rozehrávka.

Už na začátku října zapsali Stars na listinu nechráněných hráčů Patrika Nehmeta, kterého si stáhlo Colorado. Oleksiak je tak dalším obráncem, který nabitou sestavu Dallasu opouští.

Souvislosti

Radek Štolpa

Radek Štolpa má zkušenosti s výrobou, montáží, údržbou, opravami Eurooken. Nyní montuje v Českých Budějovicích a okolí obložkové zárubně a interiérové dveře.