Hlavní zprávy

První posilou je Corey Perry

Prvním hráčem, který se Stars podepsal smlouvu po otevření trhu s volnými hráči je Corey Perry.

Corey Perry

34-letý Corey Perry byl draftován Anaheimem v roce 2003 v prvním kole, jako 28. hráč celkově. Zajímavé je, že tuhle volbu původně drželi Stars, ale vyměnili ji za dvě pozdější volby. V nich si pak vybrali Loui Erikssona a Vojtu Poláka.

Do NHL nakoukl poprvé v sezóně 2005/06 a v 56 zápasech si připsal 25 bodů. Za Anaheim odehrál všechny své zápasy v NHL. Doposud jich bylo 988, připsal si v nich 776 bodů za 376 gólů a 404 asistencí.

Pokud bude v následující sezóně pravidelně nastupovat, dosáhne ve dvanáctém utkání sezóny mety 1000 zápasů v NHL právě v zápase proti Anaheimu.

V roce 2007 získal s Anaheimem Stanley Cup. V sezóně 2010/11 se s 50 góly stal nejlepším ligovým střelcem a získal také Hart Trophy.

V loňské sezóně vynechal po operaci kolene pět měsíců a nastoupil do 31 zápasů ve kterých získal 10 kanadských bodů. V červnu se pak rozhodlo vedení Ducks Perryho vyplatit z posledních dvou sezón dlouhodobého kontraktu.

Corey Perry nastupuje jako pravé křídlo. Pokud bude zdráv, může do kabiny Stars přinést góly, asisstence, spousty zkušeností, své vůdcovské schopnosti i důraz a agresivitu. V Dallasu si vydělá v následující sezóně 1,5 milionu dolarů. Na výkonnostních bonusech se pak může přijít na dalšího 1,7 milionu.

Souvislosti

Radek Štolpa

Radek Štolpa má zkušenosti s výrobou, montáží, údržbou, opravami Eurooken. Nyní montuje v Českých Budějovicích a okolí obložkové zárubně a interiérové dveře.