Hlavní zprávyPreview

Zvládne Dallas vrátit Chicagu porážku z předchozího utkání?

Hokejisty z Texasu čeká jejich poslední zápas z jejich šestizápasové šňůry venkovních utkání, když se na závěr tohoto tripu po druhé postaví proti Chicagu Blackhawks. Jestřábi první zápas v United Center získali poměrem 4:2. Zvládne Dallas odvetu líp?

Sezóna se již pomalu, ale jistě chýlí do své závěrečné části. Stars v noci odehrají své 38. utkání v tomto ročníku, když zakončí svůj šestizápasový trip. Ten začal velmi dobře, když nejdříve s Nashvillem získali tři body a následně porazili i Carolinu. Jenže Canes poté další zápas zvládli s čistým kontem a ani v předchozím střetnutí s Chicagem se týmu z Texasu nepodařilo bodovat.

V těsném boji o play off si Dallas nemůže dovolit ztrácet zápasy právě s týmy, které jsou před ním jen o pár bodů. Nicméně vzájemná série s Chicagem je v letošní sezóně jasně ve prospěch Blackhawks. Stars tohoto soupeře porazili pouze v jednom případě z pěti pokusů, což je hodně špatné.

První měření sil mezi těmito týmy v United Center už od první minuty směřovalo k vítězství Chicaga, které už po dvou třetinách vedlo 3:0 a Stars následné v poslední periodě jen snížili na rozdíl jediné branky, ale domácí v závěru ještě potvrdili svou výhru střelou do opuštěné klece.

V dalším utkání se na střídačku Dallasu opět vrátí trenér Rick Bowness, jenž musel kvůli údajně pozitivnímu testu na COVID odstoupit ze druhého utkání s Carolinou, avšak nyní už je vše v pořádku a trenér může zpět k týmu. Minulé utkání sledoval jen z televize a jak sám pověděl, tak se do práce svým kolegům nepletl, když byl mimo střídačku.

„Nechal jsem trenéry na pokoji. Když nejste přímo na střídačce, tak je to pro vás jednoduché utkání. Je to něco co jsem si právě během toho pozorování uvědomil, že je to úplně něco jiného se na zápas dívat v televizi, než poté řídit tým přímo ze střídačky,“ pověděl Bowness o nové zkušenost.

Nicméně se i tak k zápasu vyjádřil. „Většinu zápasu bylo naše zakončení otřesné. Myslím si, že jsme se sami porazili. Dělali jsme věci, které bychom dělat neměli a poté jsme ani nedávali správně energii do věcí, kde bychom měli. Na mužstvu se tohle hodně podepsalo a i na některých hráčích je to následně vidět. Někteří se snaží dělat až zbytečně příliš a naopak někteří zase nemají vůbec žádný náboj.“

Situace Dallasu je i nadále kritická. Boj o poslední místo do play off začíná týmu z Texasu lehce utíkat a Stars se musejí poučit ze svých chyb a v posledních čtrnáct zápasech musejí co nejvíce vyhrát.

„My víme, jaká je situace. Sami jsme se do ní dostali a nemůžeme stále jen říkat, že jsme blízko. Musíme se snažit do následujících zápasu vstupovat s co největším odhodláním a rozjet nějaké vítězné série. Nashville je tři utkání nad 50% úspěšností a my naopak jedno pod ní. Takže nyní jsme na tom hůře a musíme se jen snažit tuto ztrátu co nejvíce snížit. Stále si však myslím, že to máme ve svých rukou.“ dodal na závěr trenér Dallasu.

Poslední utkání tohoto šestizápasového tripu se tedy odehraje v noci ze čtvrtka na pátek, když se v United Center Dallas pokusí obrat o body Chicago. Zápas opět startuje něco málo po druhé hodině ranní.