Hlavní zprávyPreview

Dallas odstartuje týden s Detroitem!

Hokejisté z Texasu v minulém utkání ukončili své letošní zápolení s Columbusem a nyní je čeká hned celý týden s jedním soupeřem. Konkrétně to jsou čtyři zápasy proti Rudým Křídlům, které odstartují v noci z pondělka na úterý. Prodlouží Dallas proti Detroitu svou vítěznou sérii?

Boj o poslední postupovou příčku v Centrální divizi je v plném proudu, když se o jedinou místenku perou hned tři mužstva. Co se týče bodů je na tom nejhůře právě Dallas, jenž aktuálně ztrácí na čtvrtý Nashville tři body, avšak má oproti nim o tři zápasy méně. Chicago je poté na páté pozici jen dva body za Predátory.

Nicméně celý boj se nyní hodně zamotá. Nashville nyní čekají hned tři zápasy s Chicagem. Tyto tři zápasy by mohly hodně napovědět, jak to bude dále vypadat mezi těmito celky. Do všeho by navíc měl promluvit i Dallas, jenž by právě vzájemného zápolení dvou jeho soupeřů mohl využít ve svůj prospěch, protože jej nyní čekají hned čtyři zápasy s Detroitem, jenž je o bod nejhorším týmem Centrální divize.

Vzhledem k postavení Red Wings v tabulce se při uzávěrce přestupů odehrálo pár změn v jejich sestavě. Z obrany odešli Jon Merill (Montreal), Brian Lashoff (Tampa) a v Dallasu dobře známý Patrik Nemeth, jenž se opět vrátil do Colorada. V útoku poté Detroit ztratil jen Anthonyho Manthu, který odešel do Washingtonu.

Nicméně právě výměna s Washingtonem je hodně opěvovaná médii, protože naopak k týmu přišli český útočník Jakub Vrána, jenž se hned ve svém prvním utkání uvedl brankou a slovenský zkušený hokejista Richard Pánik. I se ziskem draftových pozic je nakonec tento trade hodně označován, jako velký majstrštyk od GM Detroitu Yzermana.

Dallas se však bude muset mít na pozoru, protože Detroit je hodně nevyzpytatelný soupeř, který sice v minulém utkání podlehl Chicagu jasně 0:4, jenže předtím Red Wings vyhráli hned tři zápasy za sebou a především hned dvakrát vyhráli na domácím ledě Caroliny, kde se jen tak nevyhrává.

V letošním ročníku se Stars s tímto soupeřem střetli ve čtyřech zápasech. První dvě domácí utkání odehráli hned ze začátku ročníku, kdy svěřenci Ricka Bownesse nejdříve zvítězili v prodloužení (jediná jejich výhra v prodloužení v sezóně) a následně si v další zápase s chutí zastříleli 7:3.

Série se poté během sezóny podívala i do Little Caesars arény, kde v prvním zápase vyhráli domácí 3:2, když se o výhru Red Wings postaral hattrickem Robby Fabbri, jenž však aktuálně týmu chybí. Následnou odvetu poté lépe zvládli Stars, jenž domácím nepovili ani skórovat a zvítězili 3:0. V celkové sérii tedy vede Dallas nad Detroitem 3:1 a doufáme, že se jejich vedení v tomto ohledu ještě zvýší.

Čtyřzápasová série s Detroitem tedy začne v Dallasu v noci z pondělka na úterý a hned další den se odehraje další match mezi těmito celky. Ikdyž však budou Stars hrát na domácím ledě, tak obě utkání odehrají v bílé sadě, když na sebe oblečou Reverse Retro „pyžama“.

Páté měření sil mezi Dallasem a Detroitem vypukne v American Airlanes Center lehce po půl druhé ranní.