Hlavní zprávyZápasové reportáže

Gurjanov rozhodl v nájezdech o třetí výhře Dallasu v řadě!!!

Svěřenci Ricka Bownesse mají za sebou první ze čtyř utkání s Detroitem, když v utkání dvakrát vedli, jenže Red Wings vždy dokázali srovnat a zápas nakonec musely rozhodnout až samostatné nájezdy. V nich byla nakonec rozhodující trefa Gurjanova, a tak Stars slaví svou třetí výhru v řadě.

Hokejisté Dallasu do tohoto zápasu nevkročili zrovna správnou bruslí. Domácím se dlouho nedařilo dostat nějak do utkání, čehož tak mohli využít hosté, jenž byli v první polovině utkání aktivnější, avšak jejich snaha brankou neskončila. Menší vysvobození pro Stars přišlo až v 16. minutě, kdy Helm z obranného pásma vyhodil kotouč do hlediště a putoval na trestnou lavici.

Svěřencům se následnou přesilovou hru podařilo využít, když Heiskanen křižně nahrál Roopemu Hintzovi, jenž ještě udělal pěknou kličku Rasmussenovi a následně poslal touš za záda Greisse. Dallas tak využil přesilovou hru po dlouhých čtyřech zápasech. První branka domácím hodně pomohla, ale i tak to v první třetině už bylo vše, a tak se do šaten odcházelo za hubeného vedení domácích.

Ve druhé třetině už byli domácí mnohem aktivnější, když svého soupeře dohromady v této části přestříleli 12:4, jenže skóre tomu nakonec vůbec neodpovídalo. Stars si nejdříve zahráli druhou přesilovou hru v utkání, která už jim tak nevyšla a navíc hned po jejím skončení se Detroitu podařilo vyrovnat.

V 28. minutě byl Svečnikov vypuštěn z trestné lavice a ihned byl součástí protiútoku, kde nakonec vystřelil z pravého kruhu a Chudobin jeho pokus jen vyrazil před sebe, kde se k dorážce dostal Luke Glendening, jenž už dorazil kotouč za záda ruského brankáře. Nicméně nerozhodný stav vydržel jen něco okolo čtyř minut.

V 32. minutě totiž první formace Dallasu uzavřela svého soupeře v jeho obranném pásmu, kde nakonec Hintzovu střelu z pravé strany Greiss jen vyrazil a kotouč spadl před něj a zde se k němu protlačil Jason Robertson, který už napálil puk do brány Detroitu. Red Wings měli následně k dispozici přesilovou hru, která jim však absolutně nevyšla a málem při ní i inkasovali, avšak zakončení Hintze šlo jen těsně vedle hostující klece.

Do šaten se však přeci jen odcházelo za nerozhodného stavu, protože ve 38. minutě Biega od modré čáry poslal kotouč směrem na domácí klec, kde jej před Chudobinem tečoval Luke Glendening a puk zaplul přesně mezi betony domácího brankáře.

Ve třetí třetině se Red Wings podařilo i otočit vývoj utkání na svou stranu, když se Gagner trefil z levého kruhu přesně do vzdálenější šibenice, jenže jeho branka byla ihned neuznána, protože Naměstnikov najel do Chudobina, jenž tak nemohl nijak zakročit.

Následně si vzal slovo domácí Gurjanov, který nejdříve díky uklouznutí vybídl ke skórování jednoho z hostujících hráčů, avšak tvrdá rána z mezikruží ani netrefila bránu Dallasu. Následně se ruský útočník dostal do dvou velkých šancí na druhé straně, jenže ani jednu z nich se mu nepodařilo proměnit, a tak pokračoval nerozhodný stav utkání.

Do velké šance se ještě následně dostal hostující Larkin, kterému se však též nepodařilo protlačit puk do brány, a tak nakonec v poslední třetině nepadla žádná rozhodující branka, a tak šlo utkání za stavu 2:2 do prodloužení. V něm si oba celky dokázaly vytvořit několik hodně zajímavých příležitostí, jenže ani jedna z nich rozhodující brankou neskončila, a tak zápas musely rozhodnout samostatné nájezdy.

V nich hned v první sérii nejdříve uspěli Robertson i Larkin, ale následně se na dalšího úspěšného střelce čekalo až do páté série. V ní nakonec rozhodující trefu přidal domácí Denis Gurjanov, a tak Dallas Stars konečně opět vyhráli i po samostatných nájezdech, když nakonec Detroit Red Wings zdolali poměrem 3:2.

STATISTIKY UTKÁNÍ

Branky a asistence: 16. Hintz (Heiskanen, J. Klingberg), 32. Robertson (Hintz, Heiskanen), rozh. náj. Gurjanov – 28. Glendening (J. Svečnikov, Biega), 37. Glendening (Biega, Helm).

Anton Chudobin – 20 zákroků, 2 OG, 90,91%

Střely na bránu: 35 – 22
Zblokované střely: 12 – 17
Hity: 18 – 15
Vyhraná vhazování: 28 – 21
Vyloučení: 1 – 2
Využití: 1 – 0
V oslabení: 0 – 0

Sestava Dallas Stars: Chudobin – Klingberg, Lindell (A), Heiskanen, Oleksiak, Vatanen, Sekera – Pavelski (A), Hintz, Robertson – Gurjanov, Benn (C), Dickinson – Comeau, Faksa, Cogliano – Gardner, Kero, Caamano.

Sestava Detroit Red Wings: Greiss – Hronek, Cholowski, Lindström, DeKeyser, Stecher, M. Staal, Biega – Zadina (C), Larkin, Erne  – Filppula, Rasmussen, Pánik – Gagner, Naměstnikov, J. Svečnikov – Helm (A), Glendening.

SESTŘIH UTKÁNÍ