Aktuality

Brad Richards rozhodl v nájezdech o výhře Dallasu nad San Jose 3:2

San Jose – Dallas 2:3n (0:1, 2:1, 0:0, 0:0, 0:1)

Před tímto duelem dělily vedoucí tým Pacifické divize Dallas a San Jose od sebe pouze dva body. Oba kluby mají v posledních zápasech odlišnou formu – Dallas z posledních čtyř zápasů tři prohrál, San Jose zase z posledních čtyř zápasů ukořistilo tři výhry.

Tyto dva týmy se letos spolu utkaly zatím pouze jednou. Hrálo se v Dallasu a domácí zvítězili 5:4 v prodloužení. V loňské sezoně byli ve vzájemných soubojích úspěšnější Stars – čtyřikrát Žraloky porazili a dvakrát s nimi prohráli.

V brance Hvězd se objevil opět Andrew Raycroft. Obránce Mark Fistric se vrátil do prvního týmu a zaujmul pozici ve třetí obranné dvojici po boku Karlise Skrastinse.

V první třetině padla pouze jedna branka a měl ji na svědomí hokejista z Texasu. Mike Ribeiro přihrál Jamiemu Bennovi a ten přesnou střelou překonal Niemiho – 1:0. Raycroft pochytal osm střel soupeře a prozatím držel čisté konto.

V další části padly dohromady tři branky. Derek Joslin svou první trefou v NHL vyrovnal stav na 1:1. Přesně o dvě minuty později už domácí Žraloci vedli, když Raycrofta překonal v posledních dnech velmi produktivní Ryan Clowe. Na sklonku této časti měl Dallas možnost hrát přesilovou hru a také ji využil – Mike Ribeiro srovnal na 2:2.

Ve třetí třetině se pro změnu diváci nedočkali ani jediné trefy. San Jose vyslalo na hostujícího strážce svatyně třináct střel, ale ten si se všemi ranami poradil.

Utkání za stavu 2:2 dospělo do nastaveného času. Dallas za pět minut vystřelil třikrát, San Jose jen dvakrát. Ani za tento časový úsek se nerozhodlo o držiteli dvou bodů. Tento vyrovnaný zápas musely rozlousknout až samostatné nájezdy.

Jako první se rozjel Logan Couture a nedal. Na druhé straně svůj pokus proměnil Jamie Benn. Ve druhé sérii vyrovnal Joe Pavelski, ale Brad Richards poslal Hvězdy opět průběžně do vedení. Ryan Clowe ve třetí sérii neproměnil, a tak Stars mohli začít slavit cenné vítězství v San Jose v poměru 3:2.

Ve čtvrtek se Dallas a San Jose potkají znovu, ale tentokrát bude mít výhodu domácího prostředí tým vedený Marcem Crawfordem.

Video highlights

Hvězdy zápasu

1. A. Raycroft (31 zákroků)

2. A. Niemi (29 zákroků)

3. M. Ribeiro (1+1)

Sestava

Útočné formace

Neal – Richards – Eriksson
Morrow – Ribeiro – Benn
Ott – Burish – Segal
Sutherby – Wandell – Gagnon

Obranné dvojice

Grossman – Robidas
Daley – Woywitka
Skrastins – Fistric

Brankáři

Raycroft, Bachman

Přesilovkové formace

1
Morrow – Ribeiro – Eriksson
Richards – Daley/Robidas
2
Neal – Ott – Benn
Richards – Robidas

Formace v oslabení

Burish – Sutherby – Skrastins – Robidas
Benn – Eriksson – Grossman – Daley
Ribeiro – Morrow – Skrastins – Robidas

Sledování Hvězd

  • Statistika Dallasu za posledních 11 zápasů: 8 – 2 – 1
  • Poměr střel: 33:31 ve prospěch San Jose
  • Hokejisté Stars vyhráli 28 z 53 vhazování
  • Steve Ott vyhrál 10 z 15 vhazování
  • Steve Ott byl jediným vyloučeným hráčem svého klubu, San Jose mělo tři vyloučené hráče
  • Brad Richards jel tuto sezonu šestkrát samostatný nájezd a čtyřikrát byl úspěšný
  • 17 532 diváků

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *