Aktuality

Radim Vrbata rozhodl brankou v prodloužení o výhře Phoenixu na ledě Dallasu 3:2

Dallas – Phoenix 2:3pp (1:1, 1:0, 0:1, 0:1)

Dallas se dnes utkal na domácí půdě se svým divizním rivalem z Pacifické divize Phoenixem. Hvězdy mají v tabulce aktuálně jen o dva body více než Kojoti, ale Dallas má zatím odehráno o dva zápasy méně než Phoenix.

Stars nemají v posledních zápasech dobré výsledky, když z posledních šesti zápasů jen jednou vyhráli a pětkrát prohráli. Coyotes z posledních osmi zápasů vyhráli čtyři utkání a čtyři zápasy prohráli. Phoenix z této série poslední dvě střetnutí vyhrál a jejich brankář Ilja Bryzgalov v obou duelech udržel čisté konto. Tento ruský gólman navíc nastoupil v posledních třinácti utkáních v řadě.

Dallas a Phoenix se tuto sezonu potkají celkem šestkrát. Zatím mají za sebou tři vzájemné souboje, z toho dvakrát zvítězili Coyotes a jednou Stars.

První start v NHL v kariéře si připsal český útočník Tomáš Vincour. Proti Kojotům odehrál 10 minut a 29 sekund a jednou vystřelil na branku, zablokoval dvě střely Kojotů a rozdal pět hitů.

Za Dallas nastoupil v brance Kari Lehtonen, svatyni Phoenixu střežil Ilja Bryzgalov. Domácí hráči se v jedenácté minutě dostali do vedení, když pěknou přihrávku Brada Richardse zpoza branky přetavil v branku Steve Ott. Na konci třetiny v devatenácté minutě se ale podařilo hostům vyrovnat, přesilovou hru využil Michal Rozsíval.

Ve druhé třetině se Dallas dostal podruhé do vedení. V šestadvacáté minutě se radoval Brad Richards. Tento gól musel potvrdit až videorozhodčí. Do kabin si Stars odnesli nejtěsnější vedení.

To jim ale do konce třetí třetiny nevydrželo, v šestačtyřicáté minutě srovnal stav zápasu na 2:2 Mikkel Boedker. V dalších minutách už žádný gól nepadl, a tak duel došel až do prodloužení.

Ještě v čase 59:41 byl vyloučen Jamie Langenbrunner za podražení, a tak Phoenix dostal možnost hrát na začátku nastaveného času přesilovou hru. A tu také hostující hokejisté využili. Radim Vrbata střelou zápěstím překonal Kariho Lehtonena a rozhodl o výhře svého týmu 3:2 v prodloužení. Phoenix mohl také oslavovat svou jubilejní pětistou výhru od přestěhování do Phoenixu z Winnipegu.

Video highlights

Hvězdy zápasu

1. R. Vrbata (1+0)

2. B. Richards (1+1)

3. R. Whitney (0+2)

Sestava

Útočné formace

Neal – Richards – Erikssson
Morrow – Ribeiro – Langenbrunner
Ott – Wandell – Vincour
Wathier – Gagnon – Sutherby

Obranné dvojice

Grossman – Robidas
Woywitka – Daley
Skrastins – Fistric

Brankáři

Lehtonen, Raycroft

Přesilovkové formace

1
Morrow – Ribeiro – Eriksson
Richards – Robidas
2
Neal – Ott – Langenbrunner
Woywitka – Daley

Formace v oslabení

Ott – Eriksson – Skrastins – Robidas
Ribeiro – Morrow – Skrastins – Robidas
Ott – Langenbrunner – Grossman – Daley

Sledování Hvězd

  • Dallas prohrál pošesté ze sedmi zápasů
  • Phoenix přestřílel Dallas 35:18
  • Dallas hrál jednu přesilovku a nevyužil ji, Phoenix využil dvě přesilovky ze tří přesilovek
  • Hvězdy byli úspěšnější na vhazování, vyhráli jich 27 z 52 (52 procent)
  • 11 448 diváků

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *