Hlavní zprávyPreview

V dalším utkání s Detroitem Dallas zakončí šňůru domácích zápasů!

Stars mají před sebou poslední z pěti domácích zápasů za sebou, když se znova střetnou s Detroitem a do American Airlanes Center se následně vrátí už pouze jen na jeden dvojzápas. Podaří se svěřencům Ricka Bownesse přidat i další zářez, a prodloužit tak svou vítěznou sérii?

Hokejisté z Texasu v noci odehráli předposlední z pěti domácích zápasů za sebou, když popáté v sezóně změřili síly s Detroitem. Nicméně Stars neodehráli vůbec snadné utkání, když Red Wings hned dvakrát smazali vedení domácích hokejistů a střetnutí nakonec musely rozhodnout až samostatné nájezdy.

V nich nakonec byli lepší právě Stars, jenž tak oslavili teprve svou třetí výhru v prodloužení potažmo nájezdech. Je zajímavé, že právě hned dvě ze tří těchto výher jsou proti Detroitu. Red Wings se jim totiž podařilo porazit už, jak v prodloužení, tak i po nájezdech.

Nicméně program NHL vůbec nijak nezpomaluje a spíše naopak už je hned další den na programu znovu střetnutí mezi Dallasem a Detroitem. Red Wings se tímto zápasem rozloučí s American Airlanes Center, do které se následně podívají zřejmě až v další sezóně. A budou za to hodně rádi, protože právě tato aréna jim již dlouhodobě nesedí.

Díky minulému utkání je nyní domácí vítězná série Dallasu nad Detroitem už na čísle sedm. Poslední vítězství Red Wings v Texasu se datuje na 1.3.2016, kdy zde zvítězili poměrem 3:2 po prodloužení. Nicméně vzhledem k boji o play off doufáme, že zrovna tato série naroste na osm porážek.

Texaskému celku by totiž náramně pomohl další dvoubodový zisk. V případě výhry by totiž Dallas vyrovnal zatím svou nejdelší vítěznou sérii v tomto ročníku, když čtyřikrát vyhráli hned na začátku a i zde v tom figuroval Detroit, jenž zde prohrál dvě utkání.

Jak už bylo řečeno na začátku článku, tak Dallas tímto zápasem zakončí sérii pěti domácích zápasů, ve kterých zatím získal sedm z osmi bodů, když pouze hned v prvním utkání podlehl Floridě po prodloužení. Aktuálně mají Stars na svém kontě sérii sedmi zápasů, ve kterých se jim vždy podařilo bodovat.

V minulém utkání konečně opět po čtyřech zápasech skórovali z přesilové hry, když díky brance Hintze využili hned svou první přesilovku v utkání. Domácí hokejisté i v tomto utkání obléknou své bílé dresy, ve kterých odehráli zatím dvě utkání a ani jedno z nich neskončilo po základní hrací době (Tampa 3:4pp., Detroit 3:2sn.).

Odečteme-li již tento zápas, tak do konce základní části čeká Stars ještě 11 utkání a pouze už jen dvě odehrají ve své domácí aréně, kde příští týden přivítají ve dvou zápasech Carolinu Hurricanes. Dallas tedy bude velký boj čekat především na cestách, a tak by bylo potřeba se k tomu co nejlépe odrazit další domácí výhrou.

Sedmé měření sil mezi Dallasem a Detroitem vypukne něco málo po půl třetí ranní.