Hlavní zprávyZápasové reportáže

Čtvrtá výhra je doma, Dallas si opět poradil s Detroitem!!!

Hokejisté z Texasu ukončili sérii domácích zápasů nejlepším možným způsobem, když si znova poradili z Detroitem poměrem 5:2, když o svém vítězství rozhodli víceméně v první třetině. Stars tedy zaznamenali už svou čtvrtou výhru v řadě!

Bohužel do dalšího střetnutí s Red Wings se domácí hokejisté museli obejít bez finského dua Roope Hintz a Miro Heiskanen. I v brankovištích došlo u obou celků ke změnám, když na domácí straně začal v bráně Jake Oettinger a proti němu se postavil Jonathan Bernier.

Zápas začal pro svěřence Ricka Bownesse nejlepším možným způsobem, když se už ve 3. minutě dostali do vedení. Benn získal puk v útočném pásmu a poté ho posunul na volného Tannera Kera, jenž pohotovou střelou překonal hostujícího brankáře. Hned za další dvě minuty bylo ještě lépe. Hostující obrana si před bránou vůbec nepohlídala mladého Jasona Robertsona, který zde nakonec i obdržel přihrávku od Dickinsona a poslal kotouč do horních pater branky.

Hned po druhé brance Dallasu se do další obrovské šance dostal Benn, avšak jeho zakončení jen orazítkovalo břevno za Bernierem. Poté mohl na druhé straně snížit Larkin, když Benn ztratil puk v obranném pásmu a hostující útočník následně dostal přihrávku před bránu, ale z velké blízkosti se mu nepodařilo překonat Oettingera.

Po Vránově přihrávce se do další velké šance dostal Stecher, jehož rychlou střelu brankář Dallasu lehce lízl svou lapačkou a kotouč následně skončil na břevně domácí klece. V 15. minutě tak opět platilo známé nedáš dostaneš, když Stars využili dalšího špatného bránění hostů.

Dickinson opět zpoza brány nahrál mezi kruhy zcela volnému Robertsonovi, který však nyní místo střely zvolil ještě přihrávku na Joe Pavelského, jenž už jen nasměřoval kotouč za bezmocného Berniera. Dallasu tedy vyšla první třetina na jedničku, když v ní odskočil svému soupeři na rozdíl tří branek.

Ve druhé třetině jel sám na Berniera Cogliano, avšak domácí útočník nakonec hodně vybruslil do velkého úhlu a následně už jen trefil tyč za hostujícím brankářem. Nicméně toho to nakonec mrzet nemuselo, protože hned ve 24. minutě se už Stars radovali z další branky.

Opět to bylo díky trochu laxnímu bránění Red Wings. Gurjanov po pravém křídle vletěl do útočného pásma, kde si ho nějak hlídal Hronek, jenže ruský útočník poté přihrál před bránu, kam si najel Jamie Oleksiak, kterého Pánik ani nijak nebránil a obránce Dallasu už je poslal puk po ledě mezi betony Berniera.

Pro Jonathana Berniera znamenala čtvrtá inkasovaná branka předčasný konec v utkání, když jej mezi třemi tyčemi vystřídal Thomas Greiss. Detroitu se navíc podařilo vcelku rychle reagovat, když Comeau udělal chybu na útočné modré a hosté díky tomu jeli do rychlého protiútoku, kde nakonec Vrána nahrál Valtterimu Filppulovi, jenž se podíval, že Oettinger už je dole a poslal puk k vzdálenější tyči.

Pátou branku mohl přidat Benn, jenž se dostal do velmi dobré střelecké pozice z pravého kruhu, avšak jeho střelu po ledě si Greiss pohlídal. Vedení Dallasu se tedy po druhé třetině nijak nezměnilo, když sice obě mužstva vstřelila po jedné brance, avšak Stars stále vedli o tři branky.

Hned na začátku poslední periody hráli domácí svou první přesilovou hru, ve které měl velkou šanci Pavelski, jenž však z bezprostřední blízkosti jen trefil beton Greisse. Následně se do úniku ve vlastním oslabení dostal Helm, jenž už jel v klidu sám na Oettingera, jenže ten na nic ve své bráně nečekal a předvedl výjezd, jako Hašek, když poté útočníka Detroitu sestřelil a dostal za svůj zákrok dvě minuty.

Nicméně Red Wings následnou početní výhodu nevyužili, a utkání tak pokračovalo za stejného stavu. Dallas poté hrál další přesilovku, ale ani ta se domácím příliš dle představ nepodařila. Detroit vcelku rychle sáhl ke hře bez brankáře a hostům se nakonec i podařilo snížit. Ve 57. minutě nahrál Hronek na levou stranu Dylanu Larkinovi, jehož následná střela prošla Oettingerovi jeho výstrojí.

To však už bylo ze strany hostů vše. Naopak poslední slovo si vzali domácí hokejisté, když ještě opuštěnou klec trefil Blake Comeau, jenž tak svou brankou potvrdil vítězství Dallasu Stars, jenž tak nakonec porazil Detroit Red Wings poměrem 5:2. Pro svěřence Ricka Bownesse je už čtvrtá výhra v řadě a osmé utkání za sebou, ve kterém se jim podařilo bodovat.

STATISTIKY UTKÁNÍ

Branky a nahrávky: 3. Kero (Ja. Benn), 6. Robertson (Dickinson, Hanley), 15. Pavelski (Robertson, Dickinson), 24. Oleksiak (Gurjanov), 60. Comeau (Cogliano) – 25. Filppula (J. Vrána), 57. D. Larkin (Hronek, Gagner).

Jake Oettinger – 24 zákroků, 2 OG, úspěšnost 92,3%

Střely na bránu: 24 – 26
Zblokované střely: 20 – 9
Hity: 21 – 14
Vyhraná vhazování: 24 – 30
Vyloučení: 4 – 4
Využití: 0 – 0
V oslabení: 0 – 0

Utkání navštívilo 5148 diváků.

Sestava Dallas Stars: Oettinger – Klingberg, Lindell (A), Hanley, Oleksiak, Vatanen, Sekera – Pavelski (A), Dellandrea, Robertson – Gurjanov, Benn (C), Dickinson – Comeau, Faksa, Cogliano – Kero, Dowling, Gardner.

Sestava Detroit Red Wings: Bernier (24. Greiss) – Hronek, Cholowski, Stecher, M. Staal, Lindström, DeKeyser, Biega – Zadina, Larkin (C), J. Vrána – Filppula, Rasmussen, Erne – Glendening (A), Helm, Gagner – Naměstnikov, Pánik.

SESTŘIH UTKÁNÍ