Hlavní zprávyPreview

Bitva mezi Dallasem a Detroitem se přesouvá do Michiganu!

Týden s Red Wings je již ve své polovině, když oba celky mají za sebou střetnutí v American Airlanes Center, kde v obou případech zvítězili domácí Stars a bitva mezi těmito celky se nyní přesouvá do Little Caesars arény, kde nás čekají poslední dvě vzájemné měření sil mezi Dallasem a Detroitem.

Svěřenci Ricka Bownesse se jen na krátký okamžik rozloučili se svou arénou, protože se zde ihned po zápasech v Michiganu vrátí. Nyní se však musejí soustředit na boj v Little Caesars aréně, jenž před pár sezónami vystřídala památnou Joe Louis arénu.

Detroitu to však letos doma příliš nejde. Red Wings zde zatím letos odehráli 24 zápasů a jen šest z nich dokázali vyhrát. Patnáct utkání poté prohráli v základní hrací době a tři po prodloužení či samostatných nájezdech. Hokejisté z Michiganu jsou v tomto ročníku nebezpečnější na cestách, kde mají bilanci 10-10-4.

Nicméně to sem jim v Texasu nepodařilo nijak vylepšit, když zde prohráli oba zápasy za sebou a v American Airlanes Center dokonce nezvítězili dlouhých osm zápasů za sebou. Podobnou auru však má pro Dallas i Little Caesars aréna. Stars zde zatím odehráli pět zápasů, když ihned ten první vyhráli, ale následně zde hned třikrát prohráli.

V poslední měření sil v Michiganu se však hokejistům z Texasu podařilo sebrat oba dva body po výhře 3:0. Vzhledem k vyhrocenému boji o play off však Dallas bude muset doufat v pokračování své bodové série, když mají aktuálně na svém kontě čtyři výhry v řadě a bodovat dokázali už v osmi utkáních za sebou.

Početná marodka domácích se navíc rozrostla o další jméno, když Robbyho Fabbriho, Bobbyho Ryana a Tylera Bertuzziho doplní zřejmě i jeden z klíčových hráčů Dylan Larkin, který se v minulém utkání zranil a do této sezóny už možná ani nezasáhne.

Na druhé straně by se do sestavy Dallasu měl opět vrátit Roope Hintz, jenž celou sezónu hraje s nespecifikovaným zraněním ve spodní části těla, které mu neumožňuje odehrát dva zápasy ve dvou dnech. Otazník tak visí jen nad obráncem Mirem Heiskanenem, jehož případné nasazení sdělí Rick Bowness na předzápasové tiskové konferenci.

S týmem už do Detroitu odletěl i další marod útočník Tyler Seguin, jenž ani do jednoho zápasu nezasáhne, ale Bowness chce, aby s týmem absolvoval všechny možné tréninky a v příštím týdnu už bychom snad hráče s 91 na zádech mohli opět vidět v zápasovém režimu.

Naváže tedy Dallas na úspěchy z domácího ledu a poprvé v sezóně zaznamená pět výher v řadě? To se dozvíme od půl druhé ranní, kdy začne sedmé střetnutí mezi Stars a Red Wings.