Hlavní zprávyZápasové reportáže

Vrána čtyřmi góly rázně utnul bodovou sérii Dallasu!!!

Tak tohle se hodně nepodařilo. Bitva mezi Dallasem a Detroitem se přesunula do Michiganu, kde se oba celky znova střetly v Little Caesars aréně. Red Wings hned od první třetiny rázně vykročili za výhrou, když nakonec Stars porazili jasně 7:3. Čtyři branky vstřelil český útočník Jakub Vrána.

Tohle tedy rozhodně nebyl večer Stars, když hned od první minuty šlo vše špatným směrem. Do vedení se sice mohli dostat hosté, když se Hintz dostal do úniku, ale kotouč už poté nepropasíroval mezi betony Greisse. A tak opět platilo hodně známé nedáš-dostaneš. V polovině první třetiny totiž Sekera hodně laxně odpálil kotouč, který si sebral Zadina, jenž poté přihrál Jakubovi Vránovi a český útočník vyslal nechytatelnou střelu nad rameno Chudobina.

Detroit mohl následně navýšit své vedení, když Rasmussen nahrál do druhé vlny Cholowskému, jenž však poté trefil kotouč přesně do spojnice hostující klece. Neuběhlo ani pár vteřin a po chybě Hanleyho uháněl Vrána na Chubina, kterého chtěl prostřelit střelou po ledě, ale to ruský brankář vytěsnil.

Nicméně ani tyto dvě varování Dallasu nestačili, a tak už ve 16. minutě přišla druhá branka Detroitu. M. Staal obdržel přihrávku na modrou čáru, odkud kotouč nahodil na bránu a Luke Glendening puk nádherně tečoval přesně k tyči Chudobinovy klece. Aby toho nebylo málo, tak ještě dvanáct vteřin před koncem přišel hodně komický kousek Chudobina.

Richard Pánik od modré čáry nahodil obloukem kotouč na ruského brankáře, kterému však puk propadl jeho výstroji a spadl lehce za něj, kde už jej poté slovenský útočník dorazil do brány, a vstřelil tak svou první branku v novém dresu. Po první třetině se tedy opakoval scénář z minulého utkání, po kterém domácí mužstvo vedlo 3:0.

Do druhé třetiny se mezi tři tyče postavil Jake Oettinger, jenž nahradil Antona Chudobina. Hon Dallasu za snížením vyšel hned v první přesilové hře, ve které Kero zpoza brány našel volného Radka Faksu, který poslal kotouč za záda Greisse.

Nicméně ve 27. minutě přišel hodně klíčový moment. Hostům byl odpískán hodně přísný icing, ikdyž u nahozeného kotouče byl dřív Comeau. A tak přišlo vhazování na druhé straně, kde nakoen DeKeyserovu střelu po ledě lehce tečoval Jakub Vrána a puk projel jen lehce vedle betonu přesunujícího se Oettingera.

Hosté poté hráli další přesilovou hru, kterou sice nedokázali využít, ale Stars se prosadili pár vteřin po jejím konci. Klingberg od modré čáry poslal kotouč po ledě směrem k bráně a mezi kruhy si jej sebral Joe Pavelski, který se následně svým bekhendem trefil přesně do bližší šibenice domácí klece.

Do poslední třetiny tedy Detroit vstupoval z dvoubrankovým vedením. Hodně klíčový okamžik přišel v polovině třetí dvacetiminutovky. Klingberg chtěl na útočné modré udělat kličku Jakubovi Vránovi, který mu však kotouč sebral a následně uháněl na Oettingera, jehož překonal nekompromisní střelou do šibenice, a zkompletoval tak svůj hattrick.

Stars mohli opět snížit v přesilové hře, když se Klingbergovo nahození od modré odrazilo od tyče do Greisse a kotouč následně ležel za domácím brankářem, kde se po něm natahoval Pavelski, jenž ho však nedokázal dotlačit do brány. Nicméně Dallas se nakonec v této přesilovce prosadil. Robertson posunul puk na Denise Gurjanova, jehož dělovku Greiss neměl šanci chytit.

Jenže Detroit měl opět připravenou odpověď. Zadina nahrál kotouč na modrou DeKeyserovi, jenž nahodil puk na Oettingera, který jej však hodně nešťastně vyrazil přímo na hůl volného Jakuba Vrány a pro českého útočníka už nebyl poté problém přidat svou čtvrtou branku v utkání.

Nevím z jakého důvodu poté Stars ještě zkoušeli hru bez brankáře, ikdyž prohrávali o tři branky, ale Detroit tedy ještě díky tomu vstřelil i svou sedmou branku v utkání. Sam Gagner získal puk v obranném pásmu a poté se do opuštěné klece trefil přes celé hřiště.

Dallas Stars sice v zápase přestříleli Detroit Red Wings jasně 46:23, jenže domácí ukázali skvělou produktivitu, když nakonec svého soupeře zdolali jasně 7:3. Pro svěřence Ricka Bownesse to tedy znamená konec bodové série, když prohráli po základní hrací době po osmi zápasech.

STATISTIKY UTKÁNÍ

Branky a nahrávky: 10. J. Vrána (Zadina), 16. Glendening (M. Staal, Erne), 20. Pánik (Gagner), 27. J. Vrána (DeKeyser, G. Lindström), 51. J. Vrána, 56. J. Vrána (DeKeyser, Zadina), 59. Gagner (G. Lindström) – 23. Faksa (Kero, Lindell), 33. Pavelski (J. Klingberg, Hintz), 54. Gurjanov (Robertson, Kero).

Anton Chudobin – 6 zákroků, 3 OG, úspěšnost 66,7%
Jake Oettinger – 10 zákroků, 3 OG, úspěšnost 76,9%

Střely na bránu: 23 – 46
Zblokované střely: 20 – 7
Hity: 22 – 19
Vyhraná vhazování: 30 – 31
Vyloučení: 4 – 1
Využití: 0 – 2
V oslabení: 0 – 0

Dallas Stars: Chudobin (21. Oettinger) – Klingberg, Lindell (A), Heiskanen, Oleksiak, Hanley, Sekera – Pavelski (A), Hintz, Robertson – Gurjanov, Benn (C), Dickinson – Comeau, Faksa, Cogliano – Gardner, Kero, Dowling.

Detroit Red Wings: Greiss – Hronek, Cholowski, Lindström, DeKeyser, Stecher, M. Staal – Zadina, Rasmussen, Vrána – Gagner, Naměstnikov, Pánik – Helm, Glendening (A), Erne – Biega, Filppula, J. Svečnikov.

SESTŘIH UTKÁNÍ