Hlavní zprávyZápasové reportáže

Prodloužení se Dallasu znova stalo osudným i s Floridou!

Stars odehráli první z pěti domácích zápasů, které je nyní čekají, když nejdříve vyzvali Floridu Panthers. Domácí hokejisté museli v utkání dvakrát dorovnávat vedení svého soupeře a i přes velkou snahu ve třetí třetině už skóre neotočili. Střetnutí nakonec rozhodlo prodloužení, po kterém nakonec Dallas podlehl Floridě 2:3.

Do svého prvního utkání proti Floridě ihned nastoupila nová akvizice obránce Sami Vatanen, ale naopak opět chyběl jeden z nejdůležitějších útočníků Roope Hintz. Mark Pysyk dokonce musel jít do útoku. Samotný zápas začal hodně ospale, jako by se ani jednomu z celků ani nijak bruslit nechtělo. Vše jen potvrdil fakt, že na první střelu na bránu jsme museli čekat až do páté minuty.

O něco lépe začala Florida, kterou ještě navíc domácí hokejisté dostali do zápasu hned dvěma přesilovými hrami za sebou. Druhou početní výhodu však faulem předčasně ukončil Vatrano, a tak se následně hrálo ve čtyřech na obou stranách. Toho v poslední možné chvíli nakonec využili hosté.

Ve 12. minutě totiž Huberdeau našel přesným pasem Aleksandra Barkova, který byl zcela sám před Chudobinem a poté poslal kotouč přesně mezi betony domácího brankáře. Nicméně odpověď domácích na sebe nenechala dlouho čekat. Několik vteřin po konci zkrácené přesilové hry se Jason Robertson dostal do zakončení před bránou Floridy a kotouč poslal nekompromisně za záda Driedgera.

Do šaten se tak odcházelo za vyrovnaného stavu 1:1, který však vydržel jen do 23. minuty. V ní se totiž poprvé v dresu Floridy prosadil český obránce Radko Gudas a nutno dodat, že jeho první branku doprovázela nutná dávka štěstí. Jeho střelu od modré totiž blokující Gardner přizvedl do vzduchu a plachtící kotouč poté přeloboval netušícího Chudobina a od břevna se odrazil do domácí klece.

Ani druhá třetina nám však nenaskytla nějak zvlášť zajímavou podívanou, když oba celky pokračovaly spíš v takové tahanici, když se ani jeden z týmů pořádně nemohl dostat do nějaké šance a oba brankáři museli řešit spíš jen lehká nahození. Naopak ve třetí třetině se obrázek hry přeci jen trochu změnil. Především pro brankáře Floridy, který se snad po čtyřiceti minutách ani nezapotil, ale v poslední dvacetiminutovce si to zcela vynahradil.

Domácí hokejisté se totiž v poslední periodě hnali za vyrovnáním, kterého však ve velkých šancích nedokázali překonat. Dallasu mohla pomoct i přesilová hra, jenže tu předčasně ukončil faul Pavelského. Ve hře čtyř proti čtyřem mohl vyrovnat Vatanen, avšak jeho střelu Driedger zlikvidoval. V pokračující hře v menším počtu hráčů se po přihrávce od Benna dostal do obrovské šance Cogliano, ale i toho brankář Floridy vychytal.

Při již plném počtu hráčů na ledě mohl napravit svou teč z druhé třetiny Gardner, když opět ztečoval kotouč do břevna, jenže tentokrát se kotouč odrazil mimo bránu Floridy, ale puk si poté sebral právě Gardner, nahrál Klingbergovi, který nahodil kotouč na Driedgera, který jej vyrazil vedle sebe k Bennovi, jenže ten netrefil odkrytou bránu a nápálil kotouč do tyče.

Následně zazvonila tyč i na druhé straně, když jeden z útočníků Floridy jen přejel modrou a vystřelil a Chudobin zřejmě jeho pokus lehce podcenil, protože mu kotouč propadl lapačkou, avšak i domácího brankáře zachránila branková konstrukce. Ve 49. minutě se však Dallasu konečně podařilo vyrovnat. Benn nahrál zpoza klece Robertsonovi, který však kotouč trefil do břevna a puk se poté odrazil před bránu, kde byl pohotový Joe Pavelski, jenž už ho poslal do sítě, a ukončil tak desetizápasovou šňůru bez vstřeleného gólu.

Za další dvě minuty už mohli jít Stars do vedení. Benn obdržel přihrávku na pravou stranu, odkud i následně vystřelil a Driedger jeho střelu vyrazil před sebe do bránícího Strälmana, od kterého se kotouč odrazil zpět do brány, ale brankář Floridy bleskově zareagoval a puk nakonec zastavil svou holí přesně na brankové čáře. Na domácích bylo vidět, že se chtějí vyhnout prodloužení a tlačili se víc a víc do útoku.

Ve velké příležitosti se poté objevil Kero, kterému před Driedgera nahrával Faksa, jenže kotouč skončil na betonech, ale akce pokračovala dál a český útočník poté dostal přihrávku před bránu a mohl poslat Stars do vedení, jenže nakonec napálil puk přesně do lapačky hostujícího brankáře.

Na začátku 59. minuty se po chybě Huberdeaua dostali do úniku dvou na jednoho Benn s Pavelským a kapitán nakonec přihrál svému kolegovi, jenže toho opět skvěle vychytal Driedger. Především díky brankář Floridy tedy zápas po základní hrací době skončil nerozhodně 2:2 a utkání muselo rozhodnout prodloužení.

To sice hokejisté Dallasu začali hodně aktivně, jenže nic ze svých příležitostí nevyužili a po faulu Benna se nakonec museli bránit proti přesilovce Floridy. Už to vypadalo, že jí i Stars ubrání, jenže šest vteřin před jejím koncem se nakonec parádní střelou z pravého kruhu prosadil Frank Vatrano, jenž tak rozhodl o výhře Floridy.

Hokejisté Dallasu Stars tedy opět selhali v zápase, jenž se rozhodoval po základní hrací době, když opět „vylepšili“ svou bilanci už na 2-12. Florida Panthers tedy svému soupeři vrátila porážku z minulého utkání, když si z American Airlanes Center odvezla oba body za výhru 3:2 po prodloužení.

STATISTIKY UTKÁNÍ

Branky a nahrávky: 13. Robertson (Ja. Benn, J. Klingberg), 49. Pavelski (Robertson, Ja. Benn) – 12. Barkov (Nutivaara, Huberdeau), 23. Gudas (Yandle, Duclair), 64. Vatrano (Forsling, Weegar).

Anton Chudobin – 28 zákroků, 3 OG, úspěšnost 90,3%

Střely na branku: 26 – 31
Zblokované střely: 15 – 14
Vyhraná vhazování: 47 – 33
Vyloučení: 5 – 4
Využití: 0 – 1
Hity: 18 – 14  

Sestava Dallas Stars: Chudobin – Klingberg (A), Lindell, Heiskanen, Oleksiak, Vatanen, Pysyk, Hanley – Comeau (A), Faksa, Cogliano – Pavelski, Robertson, Benn (C) – Gurjanov, Gardner, Dickinson – Kero, Dowling.

Sestava Florida Panthers: Driedger – Weegar, Forsling, Gudas, Yandle (A), Strälman, Nutivaara – Duclair, Barkov (C), Marchment – Hörnqvist, Wennberg, Huberdeau (A) – Tippett, Luostarinen, Vatrano – Acciari, Lammikko, Lomberg.

SESTŘIH UTKÁNÍ