Hlavní zprávyPreview

Proti Panterům Stars odstartují pětizápasovou domácí šňůru

Hokejisté Dallasu se zase po jednom odskoku vrací zpět do American Airlanes Center, kde nyní chvíli zůstanou, protože zde odehrají pět utkání za sebou. Domácí šňůru odstartuje další zápasy s Pantery. Naváže Dallas na předchozí střetnutí s tímhle soupeřem?

Do konce základní části čeká celek z Texasu už jen sedm domácích utkání a pět z toho odehrají během následujícího týdně. Stars se do své arény vracejí po jednom odskoku do Bridgestone arény, kde zatím odehráli své poslední utkání. Bohužel však ve velmi důležitém souboji o play off nakonec podlehli domácím Nashville Predators 2:3 po nájezdech.

Aktuálně tedy Dallas ztrácí na čtvrté místo šest bodů, ale oproti Nashvillu má tři zápasy k dobru, ale s hodně těžkými protivníky. Trenéra Ricka Bownesse musí v letošním ročníku hodně mrzet hra mužstva po základní hrací době. Společně s Columbusem Dallas zatím odehrál nejvíce zápasů z celé divize, které skončily až po šedesáti minutách, jenže bilance v prodloužení či samostatných nájezdech je tragická.

Ze třinácti zápasů, které tým z Texasu odehrál po základní hrací době, zvládl vyhrát pouhé dva a hned jedenáct jich prohrál. Podíváme-li se poté na ztrátu na play off, tak stačilo, aby alespoň Dallas vyhrál 5-6 utkání v nastaveném čase a vše mohlo vypadat hodně jinak.

V minulém utkání Stars ztroskotali i ve své oblíbené činnosti, a to v přesilových hrách. Proti Nashvillu totiž odehráli hned tři přesilovky a stačilo proměnit pouze jednu jedinou, aby zápas překlonili na svou stranu a Predátory nakonec porazili. Bohužel však domácí celek vše ubránil a výsledek už všichni dobře známe.

Nicméně pojďme k dalšímu zápasu. Dallas se nyní střetne na domácím ledě s Floridou Panthers. Tým ze Sunrise byl v uzávěrce přestupů hodně aktivní, když hned pět hráčů bude nově oblékat jejich dres. Do útoku přišli Sam Bennett z Calgary, Nikita Gusev z New Jersey a Lucas Wallmark z Chicaga. Obranu poté vyztuží Brandon Montour z Buffala a Lucas Carlsson z Chicaga.

Svou premiéru v novém dresu by měla absolvovat i jediná akvizice Dallasu. Obránce Sami Vatanen, jenž tým doplnil z New Jersey, z největší pravděpodobností nastoupí do svého prvního zápasu za Stars, když v týmu víceméně nahradí zraněného Andreje Sekeru, jenž odstoupil z minulého utkání s Nashvillem.

Oba celky se naposledy střetly o víkendu, když Dallas Floridou porazil poměrem 4:1, ale Panterům se tento zápas vůbec nevyvedl a dá se očekávat, že nyní předvedou zcela odlišný výkon. Velkou výhodou by pro ně mohla být větší odpočatost, protože Florida z Texasu ani nikam neodletěla a pečlivě se mohla připravovat na další střetnutí s Dallasem a naopak Stars odehráli ještě navíc zápas v Nashvillem.

Do domácí brány by se měl opět postavit ruský brankář Anton Chudobin. Nicméně na další souboj ruských brankářů nedojde, protože mezi tři tyče se na straně Floridy nyní postaví Chris Driedger, jenž má zatím v letošním ročníku se Stars pozitivní bilanci 2-1.

Poslední utkání mezi Dallasem Stars a Floridou Panthers v American Airlanes Center se odehraje v noci z úterka na středu a úvodní vhazování bude vhozeno lehce po půl třetí ranní.

foto(zdroj): panthers.nhl.com, Glenn James.