Hlavní zprávyZápasové reportáže

Nájezdy Dallasu opět nevyšly a díky tomu nakonec Nashvillu podlehli

Je za námi sedmé střetnutí mezi Nashvillem a Dallasem, které se vzhledem k situaci neslo v hodně bojovném duchu. Oba celky si v zápase vyměnily vedení, ale střetnutí nakonec po šedesáti minutách vítěze nepoznalo. Rozhodnout nakonec musely až nájezdy, které opět lépe zvládli Predators, kteří tak Stars porazili 3:2.

Na obou týmech bylo od první minuty vidět, že jde opravdu o hodně a vůbec nic si oba celky nedarovaly. Zápas však začal lépe pro hostující Dallas, který se hned v páté minutě dostal do vedení. Klingberg u mantinelu zachytil vyhození domácích a následně přihrál na střed útočného pásma Roopemu Hintzovi, který střelou z první prostřelil Sarose.

Nicméně inkasovaná branka spíš Predátory probrala, protože byli následně jasně lepším týmem a byla jen otázka času, kdy se domácím hokejistům podaří vyrovnat. Ten moment nakonec přišel v 11. minutě, když Ryan Ellis obdržel přihrávku na modrou čáru a vcelku nevinné nahození nakonec zapadlo přesně k tyči Chudobinovy brány, od které se poté puk odrazil za záda hostujícího brankáře.

Oba celky se poté ještě do konce první třetiny mohly dostat do vedení. Velkou příležitost nejdříve na hostující straně spálil Pavelski, když se k němu odrazil kotouč mezi kruhy, avšak jeho střela letěla přesně do středu brány, kde byl připravený Saros. Na domácí straně poté velké sólo předvedl obránce Ekholm, jenž si to v klidu projel středem hřiště až k Chudobinovi, jenž však už jeho zakončení vyrazil.

Do druhé třetiny se tedy vstupovalo za nerozhodného stavu 1:1 a hned v první minutě si málem vlastní branku vstřelil Pavelski, jenž nevědomky ztečoval nahození od modré čáry přímo na Chudobina, jenž však byl v bráně Dallasu pozorný. Ve 23. minutě se však už Predators dočkali své druhé branky. Jakov Trenin obdržel přihrávku na hranici levého kruhu a jeho střela snad ani nešla do brány, jenže Chudobin si kotouč nešťastně srazil za svá záda.

Nashvillu vedoucí branka hodně pomohla a domácí hokejisté se následně spíš hned soustředili na pevnou obranu a Dallas téměř k ničemu nepouštěli. Hostům tentokrát ani nepomohli přesilové hry, když ve druhé třetině neproměnili hned dvě příležitosti. Nicméně ani Nashville svou jedinou přesilovku zápase nedokázal využít.

Na nějakou větší šanci jsme si museli počkat až do konce druhé části. Po nepřesné střele Benna se k puku opět dostali hosté, když Oleksiak vrátil kotouč před bránu právě kapitánovi Dallasu, jenž obkroužil obránce Nashvillu a bekhendem ohrozil Sarose, jenž jeho zakončení vyrazil.

Ve 39. minutě však Jamie Oleksiak ukázal, jak je jednoduché vstřelit branku. Obránci Dallasu se totiž povedl podobný kousek, jako Ekholmovi v první části, když si ze středního pásma v kllidu probruslil kolem obránců a následně se objevl tváří v tvář Sarosovi, kterého prostřelil a vyrovnal stav utkání.

V poslední dvacetiminutovce bylo vidět na hokejistech Dallasu velké odhodlání překlonit vývoj utkání na svou stranu. Stars si i vytvořili několik velmi dobrých střeleckých pozic, jenže všichni střelci si v nich vedli stejně. Faksa, Gurjanov a Robertson však ve velkých šancí ani netrefili prostor mezi třemi tyčemi.

Stars poté hráli i přesilovou hru, která jim však vůbec nevyšla, a tak málem přišel trest na druhé straně. Predators se totiž na konci třetí třetiny dostali hned do dvou obrovských šancí, když především akce Josiho v poslení minutě se hlásila o gól, ale Chudobin jeho zakončení zlikvidoval svým betonem. Utkání tedy za stavu 2:2 mířilo do prodloužení.

Jenže ani pětiminutové prodloužení nám vítěze neurčilo, když i v něm byli lehce lepším týmem hokejisté z Texasu, jenže ani jedna z jejich akcí brankou neskončila, a tak zápas nakonec rozhodly samostatné nájezdy. Jenže v těch Stars v letošním ročníku totálně hoří, a potvrdili to i nyní. Hned z prvního nájezdu se prosadil domácí Ryan Johansen a byl nakonec jediným úspěšným exekutorem, protože na hostující straně se postupně netrefili Robetson, Pavelski a ani Hintz.

Dallas Stars tedy sice v utkání přestříleli Nashville Predators 26-20, jenže svému soupeři nakonec opět podlehli po samostatných nájezdech 2:3, a „vylepšili“ tak opět svou bilanci v zápasech, jenž končily po základní hrací době na 2-11. Predátoři i ve čtvrtém případě, kdy porazili Stars, vyhráli až po samostatných nájezdech, když proti Dallasu už takto vyhráli tři utkání a jedno v prodloužení.

STATISTIKY UTKÁNÍ

Branky a nahrávky: 11. Ellis (Kunin), 23. Trenin (Sissons), rozh. náj. Johansen – 5. Hintz (J. Klingberg), 39. Oleksiak (Hintz).

Anton Chudobin – 18 zákroků, 2 OG, úspěšnost 90,0%

Střely na bránu: 20 – 26
Zblokované střely: 7 – 10
Hity: 33 – 22
Vyhraná vhazování: 27 – 27
Vyloučení: 4:2
Využití: 0:0
V oslabení: 0:0

Sestava Dallas Stars: Chudobin – Klingberg (A), Lindell, Heiskanen, Oleksiak, Hanley, Sekera – Pavelski, Hintz, Robertson – Gurjanov, Benn (C), Dickinson – Comeau (A), Faksa, Cogliano – L’Esperance, Dowling, Gardner.

Sestava Nashville Predators: Saros – Josi (C), Benning, Ekholm (A), Davies, Ellis (A), Harpur – Arvidsson, Johansen, Grimaldi – Kunin, Mikael Granlund, Järnkrok – Jeannot, Haula, Cousins – Pitlick, Sissons, Trenin.

SESTŘIH UTKÁNÍ

foto(zdroj): predators.nhl.com, John Russell