Hlavní zprávy

Nastartuje Dallas s Columbusem vítěznou sérii?

Po neúspěšném utkání s Floridou je na programu další domácí utkání, když do Texasu tentokrát dorazí Columbus Blue Jackets. Stars tímto zápasem rozehrají hodně klíčovou šestizápasovou pasáž, ve které by měli bodovat co nejvíce to jde. Podaří se jim s Columbusem rozjet nějakou větší vítěznou šňůru?

Náročný program nyní přináší Dallasu trochu „lehčí“ pasáž, protože v následujících šesti zápasech se střenou s týmy, se kterými by měli bodovat v nejvyšším možném měřítku. Stars totiž nyní čekají dva zápasy s Columbusem a následně se hned čtyřikrát střetnou s Detroitem.

Pokud tedy chce tým z Texasu ještě nějakým způsobem myslet na průnik do play off, tak by v těchto utkáních neměl ztratit žádné body. Nicméně v NHL neradno někoho podceňovat, protože ikdyž tyto celky při trade deadline oslabili, tak na místo zkušených hráčů nyní naskakují mladí hráči, jenž chtějí ukázat svůj potenciál a vybojovat si své místo v NHL.

Jako první tedy do American Airlanes Center Columbus, jenž zde ukončí své zápolení s Dallasem v této sezóně. Série mezi těmito celky je zatím zcela vyrovnaná, když oba týmy vyhrály po třech utkáních. Proti Blue Jackets dokonce Stars registrují svou jednu výhru ze dvou v zápasech, jenž se rozhodovaly až po základní hrací době, když se jim Modrokabátníky jednou podařilo porazit po nájezdech.

Columbus při trade deadline přišel o svého kapitána Nicka Foligna, jenž se pokusí vybojovat Stanley Cup v Torontu. K Maple Leafs s ním ještě odešel i Riley Nash. I v obraně nakonec došlo na jedno oslabení, protože obhájce Stanley Cupu z Tampy Bay odešel posílit David Savard. Navíc do konce sezóny vypadl klíčový obránce Zach Werenski.

Aktuálně mají Blue Jackets na svém kontě tři porážky v řadě, když nejdříve podlehli Tampě Bay a následně ve dvou zápasech nestačili ani na Chicago Blackhawks, jenž je právě jedním ze soupeřů Dallasu v boji o play off. Nejproduktivnějším hráčem Columbusu je útočník Oliver Bjorkstrand, jenž ve 44 zápasech nasbíral 32 bodů za 14 branek a 18 asistencí.

Jack Roslovic, jenž do svého rodného města přišel společně z Patrikem Lainem z Winnipegu, v Columbusu hodně ožil. Je s 28 body hned třetím nejlepším hráčem svého týmu, ale už ani on se nevyhnul posazení na tribunu, když se trenér Tortorella s tím občas nemaže a nebojí se posadit i klíčové hráče mužstva.

Proti Blue Jackets se mezi tři tyče opět po menší pauze postaví mladík Jake Oettinger. Do sestavy by se opět měl vrátit klíčový útočník Roope Hintz. Jinak by nás žádná další změna v sestavě čekat neměla.