Hlavní zprávyPreview

Týden s Red Wings je u svého konce, rozjedou Stars další bodovou šňůru?

Byl to dlouhý týden s jedním soupeřem, když se hokejisté Dallasu střetli s Detroitem už ve třech zápasech za sebou a nyní už je čeká jejich poslední vzájemné měření sil v tomto týdnu i celé sezóně. Jak dopadne poslední utkání v Little Caesars aréně?

Svěřenci Ricka Bownesse se po Columbusu rozloučí s dalším soupeřem v této zkrácené základní části, když je čeká jejich poslední vzájemné měření sil s Detroitem. Po sedmi vzájemných střetnutích jsou pomyslné misky vah překloněné jasně ve prospěch Dallasu, jenž slavil vítězství hned v pěti případech a Detroit vyhrál jen dva.

Red Wings zatím svého soupeře porazili pouze na vlastním ledě a vždy k tomu byl zapotřebí hattrick některého z jejich hráčů. Ostatně tento fakt už je podepsán pod poslední tři výhry Detroitu nad Dallasem. V letošní sezóně to konkrétně byli Robby Fabbri a Jakub Vrána, jenž dokonce v minulém vzájemném střetnutí vstřelil góly čtyři.

Vzhledem k boji o vyřazovací souboje si však Dallas nemůže dovolit další zaváhání s Detroitem a v posledním utkání s tímto soupeřem musejí znova naplno bodovat. Nashville totiž v noci znova vyhrál nad Chicagem a díky tomu už odskočil svému soupeři na rozdíl čtyř bodů, ale Stars mají stále odehráno méně utkání než Predators.

Poslední utkání však bylo hodně špatné ze strany Stars. Hosté sice jasně přestříleli domácí celek poměrem 46:23, jenže hokej se hraje na góly a ty byly jasně na straně Red Wings, jenž zvítězili vysoko 7:3. O jednu ze tří branek se postaral i český útočník Radek Faksa.

„Musíme se z toho minulého utkání co nejvíce poučit, protože s nimi hrajeme další zápas. Nesmíme tolik chybovat a být především mnohem lepší. Kdybychom znova nehráli s Detroitem, tak bychom to jen hodili za hlavu, ale máme ještě jednou je, tak se na to musíme znova podívat a pořádně si to rozebrat, abychom neopakovali ty stejné chyby.“ pověděl český útočník.

Do brány se znova od první minuty postaví ruský brankář Anton Chudobin, jenž v minulém utkání odchytal jen dvacet minut, když byl střídán po první třetině, ve které inkasoval tři branky. Především poté třetí branka z hole Pánika byla hodně kuriózní.

„Úplně jsem ten ztratil, ikdyž jsem si myslel, že ho mám. Kluci sice ihned začali křičet, že je za mnou, ale než sem se nějak zorintoval, tak už bylo pozdě“ řekl k třetí inkasované brance ruský brankář. „Musíme prostě spolknout tuto hořkou pilulku a jít dál. Myslím si, že hrajeme dobře a musíme to jen potvrdit. Jediné co teď musíme je udělat je se prostě pořádně připravit na další střetnutí.“

Poslední vzájemné měření mezi Dallasem a Detroitem je tedy naplánováno v noci ze soboty na neděli, když nás čeká další střetnutí v Little Caesars aréně. Když zde Stars byli naposledy, tak i tehdy první zápas nezvládli, ale v následně odvetě už uspěli, a tak doufejme, že i vzájemnou sérii s Red Wings ukončí výhrou. Zápas startuje něco málo po jedné hodině ranní.