Hlavní zprávyPreview

Dallas odehraje poslední utkání s Columbusem, navážou na předešlé střetnutí?

Svěřence Ricka Bownesse čeká jejich poslední střetnutí s Columbusem Blue Jackets. V minulém vzájemném měření sil Stars svého soupeře zdolali poměrem 4:1, když ve druhé třetině otočili vývoj utkání na svou stranu. Podaří se jím na tento zápas navázat a připsat si druhou výhru v řadě?

Na programu je další domácí utkání, ve kterém se opět střetnou s Columbusem, se kterým tímto utkáním uzavřou vzájemnou sérii. Díky vítězství v minulém utkání je na tom nyní lépe Dallas, jenž tohoto soupeře zdolal ve čtyřech ze sedmi střetnutí. Nicméně Stars musí vzhledem k boji o play off porazit Blue Jackets v tomto případě a opět doufat ve ztrátu ostatních mužstev.

V minulém utkání se po delší době připomněl ruský útočník Denis Gurjanov, jenž byl dlouhých šest zápasů bez bodu. S Blue Jackets se však ruskému útočníkovi podařilo vstřelit hned dvě branky a jednu poté pomohl připravit. Nicméně Rick Bowness potřebuje, aby Gurjanov v těchto výkonech pokračoval i ve zbytku sezóny, a pomohl tak týmu dostat se do play off.

„Byl to jeho nejlepší zápas, který zatím letos odehrál. Neustále mu říkáme, aby na sobě co nejvíce makal a byl hodně soutěživý. Pokud bude tyto dvě věci plnit, tak ostatní už přijde samo. Je velký a silný. Pověděl jsem mu, že poslední věc, kterou chtějí obránci vidět je, jak se na ně řítí v plné rychlosti. Je to velmi obtížné bránit. V tomto utkání hodně bruslil a šel tomu všemu naproti. Nakonec byl i odměněn,“ pověděl po minulém utkání trenér Dallasu.

Co však Dallasu v posledních zápasech nefunguje jsou přesilové hry. Stars už tři zápasy za sebou nevyužili ani jednu ze sedmi početních výhod, které v těchto střetnutích odehráli. I díky tomu tedy klesli v tabulce úspěšnosti, když jim aktuálně patří šestá příčka s úspěšností 24,4%.

Texaský celek čeká jejich předposlední utkání v jejich černé sadě dresů. Mezi třemi tyčemi by se měl zřejmě opět objevit Jake Oettinger, jenž už odchytal i minulé střetnutí. V něm na něj příliš moc střel nešlo, když zlikvidoval jen 17 z 18 pokusů Columbusu. Naopak v bráně Blue Jackets se dá očekávat změna, když Elvise Merzlikinse vystřídá Jonas Korpisalo.

Blue Jackets v minulém střetnutí předvedli skvělý vstup do utkání a díky brance Roslovice nakonec i vedli, avšak od druhé třetiny už tahali za kratší provaz a po obratu už svěřenci Johna Tortorelly působili hodně odevzdaně. Ten zřejmě zatím není příliš spokojen s Patrikem Lainem, jenž do Columbusu došel společně s Jackem Roslovicem za Pierra-Luca Duboise.

Laine ani v tomto ročníku příliš nepookřál a změna působiště mu nijak nepomohla. U Blue Jackets odehrál 35 zápasů a nastřílel v nich jen deset branek a na sedm jich nahrál. Nicméně statistiky +/- hovoří jasně v neprospěch finského útočníka, když má v tabulce pravdy aktuálně -16. Trenér Tortorella dokonce i několikrát tohoto hráče posadil na tribunu, ale zdá se, že to zatím svůj progres nepřineslo.

Poslední utkání mezi Dallasem Stars a Columbusem Blue Jackets vypukne v American Airlanes Center něco málo po druhé hodině ranní. Podaří se týmu z Texasu vyhrát i v dalším utkání a připsat si druhou výhru v řadě?