Hlavní zprávyPreview

Podaří se Dallasu konečně skórovat v Amalie aréně?

Hokejisté z Texasu se po prohře s Pantery přesunuli do jiného města na Floridě, když je nyní čekají dvě utkání v Amalie aréně, kde vyzvou současně šampióny z Tampy Bay. Stars se ještě v letošním ročníku nepodařilo vstřelit jedinou branku na ledě Bolts, když dokonce Vasilevskij zapsal už tři čistá konta proti svěřencům Ricka Bownesse. Prolomí Dallas konečně tohle čekání?

Stars minulým utkáním vstoupili už do svého posledního týdne ve zkráceném ročníku, když do konce základní části zbývá odehrát pouze čtyři utkání. Na Floridě však zůstanou, když se hokejisté Dallasu přesunuli do Tampy Bay, kde je čekají dva velmi náročné utkání proti místním Lightning. Jak už to je v letošní sezóně ve zvyku, tak i s tímto soupeřem mají svěřenci Ricka Bownesse hodně zápornou bilanci (1:5), když hned ve třech případech dokonce odcházeli z utkání bez vstřelené branky.

Ještě horší je jejich bilance právě v Amalie aréně, kde je zatím po dvou odehraných zápasech jasně skóre ve prospěch domácích 8:0. Především při poslední návštěvě tohoto stánku se domácí hokejisté na svou výhru příliš ani nadřít nemuseli. Tampě Bay stačilo, aby jen využila dvě chyby v rozehrávce Dallasu, díky čemuž se Bolts dostali do dvoubrankového vedení, které už jen v závěru potvrdili střelou do opuštěné klece při power play hostujícího celku.

Andrej Vasilevskij tak velmi rád vidí tým z Dallasu, protože v letošní sezóně není jiný tým, proti kterému by si připsal tolik čistých kont. Nicméně se musí dodat, že Stars jsou naopak jediným celkem z Centrální divize, který vždy musel čelit tomuto ruskému brankáři a ani v jednom ze šesti předchozích případů se proti nim nepostavil jeden z náhradníků Vasilevského.

Šance na probojování se do vyřazovacích soubojů je v případě Dallasu už hodně malá. Po další prohře v prodloužení hokejisté z Texasu nabrali další ztrátu a nyní je už náskok Nashvillu čtyřbodový. Pokud vezmeme v potaz, že Stars ještě potřebují o bod více, aby se před Predators dostali, tak je potřeba zisku pěti bodů. Což v překladu znamená, že pokud chtějí ještě svěřenci Ricka Bownesse nějak živit naději na postup, tak by bylo potřeba, aby vyhráli všechny zbývající zápasy.

V minulém utkání se do sestavy Dallasu vrátil útočník Tyler Seguin, který naposledy odehrál utkání ještě v minulém finále, ale po sezóně absolvoval hned dvě operace (kyčlí a kolene) a nyní už se opět vrátil do zápasového režimu. Ihned v jeho prvním střetnutí na něm byla vidět obrovská chuť do hry a nakonec byl i odměněn jednou brankou, když ve třetí třetině dorazil kotouč za Knighta a díky jeho brance nakonec šel zápas do prodloužení. Doufejme tedy, že se Tylerovi zranění na delší dobu vyhnou a kanadský útočník bude opět velkým postrachem soupeřů.

Proti Tampě Bay se mezi tři tyče postaví mladý Jake Oettinger, který v minulém utkání vystřídal po čtyřech brankách Antona Chudobina a následně předvedl hodně jistý výkon a především díky jeho výkonu se Dallasu podařilo dostat utkání do prodloužení. Do následujícího zápasu zřejmě nezasáhne Denis Gurjanov a otazník visí i nad startem Jasona Dickinsona. Z největší pravděpodobností nás čeká opět i změna ve třetím obranném páru, kde trenéři Dalllasu hodně rádi šachují s trojicí Vatanen, Sekera, Hanley.

Co se týče soupeře, tak do brány Bolts se po dvouzápasové pauze opět postaví ruský brankář Andrej Vasilevskij, a Dallas je tak jediným týmem v Centrální divizi, proti kterému do brány vždy nastoupil právě Vasilevskij. Jinak se však v sestavě Tampy Bay jiné změny oproti jejich poslednímu utkání nedají očekávat. Na play off by však Lightning opět mohli počítat se svým kapitánem Stevenem Stamkosem a velká šance je i u ruského útočníka Nikity Kučerova, který po minulé sezóně absolvoval podobný zákrok, jako Seguin.

Sedmé měření sil mezi Dallasem Stars a Tampou Bay Lightning začne něco málo po jedné hodině ranní a zápas bude vysílat stanice Nova Sport 1.