Hlavní zprávyZápasové reportáže

Dallasu se opět nepodařilo překonat Vasilevského, a Tampa Bay tak hladce zvítězila!

Hokejisté z Texasu teprve odehráli své druhé utkání v Amalie aréně, kde se jim však znova nepodařilo ani jednou skórovat. Tampa Bay svého soupeře porazila vcelku hladce 3:0, když Bolts využili chyb Stars a následně ještě potvrdili vítězství střelou do opuštěné klece. Dallas tak nevstřelil Tampě Bay ani gól už ve třetím utkání z šesti.

Hned ze startu utkání se do toho Lightning opřeli, když si hned v první minutě vytvořili velkou příležitost. Goodrow obdržel přihrávku mezi kruhy, avšak jeho střelu se Oettingerovi podařilo vyrazit. Od modré ještě poté vystřelil McDonagh a kotouč už poté skončil ve výstroji hostujícího brankáře. Následně se na druhé straně připomněl navrátilec do sestavy Joel Kiviranta, který vyzkoušel Vasilevského střelou z pravé strany.

Jenže to bylo ze strany Dallasu na hodně dlouho vše. Tampa Bay se totiž následně do svého soupeře zakousla a Oettinger musel likvidovat jednu střelu za druhou. Velký zákrok předvedl hlavně v přesilové hře domácích, když se po Palátově střele dostal kotouč k volnému Pointovi, jenž měl před sebou zcela prázdnou bránu, ale brankář Dallasu se skvěle přemístil a jeho zakončení vytáhl mimo svou klec.

Stars nakonec své první oslabení zvládli, ale hosté se ani potom vůbec nemohli dostat do tempa. Až nakonec přišel okamžik z 15. minuty, kdy hráči Stars doslova darovali Bolts jejich první branku v utkání. Comeau poslal v obranné třetině hodně špatnou přihrávku Oleksiakovi, který se sice po puku, jenž mířil za jeho záda, ještě natahoval, jenže český útočník Ondřej Palát toho využil a kotouč mu sebral a následně prostřelil Oettingera střelou k tyči. Nicméně Tampa Bay si vedení naprosto zasloužila, protože v ten moment to bylo na střelecké pokusy už 10:1.

Vasilevskij se nějakých zákroků dočkal až závěru první třetiny, když nejdříve zlikvidoval několik jednoduchých střel hostů, ale dvě minuty před koncem první periody se zčista jasna za domácí obranou zjevil Oleksiak, který tak jel sám na ruského brankáře, kterého však se svým zakončením nepřekonal, a tak se do šaten odcházelo za hubeného vedení Lightning.

Do druhé třetiny vstoupil opět zcela jiný Dallas. Hostující hokejisté se snažili dohnat co v první periodě zameškali, když se do útoku tlačili mnohem více než domácí celek. První vážnější střeleckou pozici si připravil Heiskanen, ale jeho pokus Vasilevskij viděl a kotouč bez problému vyrazil. Následně jeli Stars ve dvou na jednoho, když Dickinson celou akci řešil střelou, jenže trefil jen brankáře Tampy Bay.

V polovině utkání vyslal hodně jedovatou střelu Jamie Benn, ale jeho pokus jen mířil přímo do ramena ruského brankáře. O několik momentů později se do akce dvou na jednoho dostali Robertson a Hintz, když nakonec Jason nahrál Roopemu, který mu poté mohl vrátit kotouč před prázdnou bránu, ale raději zkusil zakončení, které však letělo přímo do Vasilevského.

V samotném závěru dojel nahozený kotouč za obranou Oleksiak, který poté víceméně centroval míč před bránu Tampy Bay, kde byl Jamie Benn, jenž letící kotouč trefil, ale následně jej bohužel poslal jen do boční sítě domácí klece. Stars ve druhé třetině domácí celek jasně přehráli, když přestříleli Bolts 12:2, jenže svou snahu ve vyrovnávací branku nepřetavili, a tak se do šaten odcházelo za stejného stavu.

Kdo by čekal, že ve třetí třetině bude Dallas pokračovat v aktivní hře a požene se za vyrovnáním, tak se bohužel mýlil. Stars se opět vrátili ke své „hře“ z první části. Vše nakonec vyvrcholilo paradoxně právě při početní výhodě hostů. Při rozehrávce poslal Heiskanen zadovku na Klingberga, který si však kotouč špatně zpracoval, čehož využil Coleman, který následně ujížděl sám na Oettingera, ale útočník Tampy Bay byl podražen, a tak bylo nařízeno trestné střílení.

Blake Coleman si s nabídnutou příležitostí poradil vcelku chladnokrevně, když poslal kotouč do šibenice nad lapačkou Oettingera, a navýšil tak vedení svého celku. Druhá vstřelená branka domácích hodně poslala hostující celek ke dnu a Stars už se víceméně k ničemu vážnějšímu nedostali. Rick Bowness ještě v závěru zkusil hru bez brankáře, ale to nemělo dlouhého trvání, protože se ze středního pásma trefil Brayden Point.

Tampa Bay tedy na domácím ledě znovu neinkasovala od Dallasu ani jednu branku a vyhrála celkem v klidu 3:0. Po dvou utkáních v Amalie aréně je skóre zcela jasné 5:0. Pro Andreje Vasilevského je to už jeho třetí nula z šesti možných proti Stars. Hokejisté z Texasu si tedy po čisté porážce od Caroliny připsali další porážku od jednoho z lídrů Centrální divize.

STATISTIKY UTKÁNÍ

Branky a nahrávky: 15. Palát, 49. Coleman (TS), 59. B. Point (Vasilevskij).

Jake Oettinger – 25 zákroků, 2 OG, úspěšnost 92,6 %

Střely na bránu: 28 – 20
Zblokované střely: 16 – 8
Hity: 33 – 30
Vyhraná vhazování: 18 – 29
Vyloučení: 2 – 1
Využití: 0 – 0
V oslabení: 1 – 0

Dallas Stars: Oettinger – Klingberg (A), Lindell, Heiskanen, Oleksiak, Hanley, Sekera – Pavelski, Hintz, Robertson – Gurjanov, Benn (C), Dickinson – Comeau (A), Faksa, Cogliano – Kero, Kiviranta, Pysyk.

Tampa Bay Lightning: Vasilevskij – Černák, Hedman (A), Savard, McDonagh (A), Schenn, Sergačjov – Barre-Boulet, Point, Palát – Johnson, Cirelli, Killorn (A) – Coleman, Gourde, Goodrow – Joseph, Colton, Maroon.

SESTŘIH UTKÁNÍ

Foto(zdroj): lightning.nhl.com, Scott Audette