Hlavní zprávyPreview

Stars odstartují závěrečný trip v Amalie aréně!!!

Sedm utkání zbývá do konce základní části a všech sedm zápasů odehraje Dallas na ledech svých soupeřů. Vše odstartují v Amalie aréně, která je domovem obhájců Stanley Cupu z Tampy Bay Lightning. Do této arény se ve zbývajících zápasech navíc podívají hned třikrát. Podaří se Stars zaskočit Bolts a urvat nějaké body s tímto soupeřem?

Domácí štace v letošní základní části je za námi, když jí svěřenci Ricka Bownesse ukončili velmi špatným zápasem. Proti Carolině nezvládli druhé utkání ve dvou dnech, když nakonec Hurricanes sebrali oba dva body za vcelku snadnou výhru 5:1, a udrželi tak díky tomu své vedení v Centrální divizi. Právě jeden z dvou týmů, které nahánějí Canes, nyní čeká Dallas v jeho dalším utkání.

Obhájci Stanley Cupu z Tampy Bay už v nedávných dnech obdrželi své prsteny za vítězství v minulém play off, ve kterém si ve finále právě poradili s Dallasem poměrem 4:2. V letošním ročníku se oba finalisté zatím střetli v pěti střetnutích. Úvodní čtyři vzájemné měření sil zvládli lépe Bolts, kteří hned dvakrát vynulovali ofenzívu Stars. Až v posledním zápasem mezi těmito celky se podařilo zvítězit i hokejistům z Texasu, a tak je nyní série mezi těmito celky zatím zcela jasně ve prospěch Tampy Bay 4:1.

Jak už bylo řečeno Tampa Bay je stále v otevřeném boji o vítězství v Centrální divizi, když na první Carolinu Bolts aktuálně ztrácí tři body. Jon Cooper celou sezónu nemůže počítat s jedním ze svých nejlepších útočníků Nikitou Kučerovem, jenž absolvoval podobný zákrok, jako Tyler Seguin. Navíc se na listinu zraněných hráčů přidal i kapitán Steven Stamkos, a ten už by do této sezóny zřejmě ani zasáhnout neměl. Naopak u Kučerova je stále otazník, zda by se nemohl zapojit alespoň do play off.

Co se týče návratů zraněných hráčů Dallasu, tak Seguin zřejmě ještě ani v tomto týdnu nenastoupí, ikdyž s týmem absolvuje veškeré tréninky. Trenér Bowness se na jeho adresu vyjádřil v tom smyslu, že až řekne, že je připravený, tak jej ihned postaví do zápasu. Nicméně proti Tampě Bay by se již do sestavy mohl vrátit finský útočník Joel Kiviranta, který v letošní sezóně odehrál jen 19 zápasů.

Tampa Bay má aktuálně v zádech šňůru tří vítězných zápasů, když si nejdříve na svém ledě dvakrát poradili s Columbusem a následně zdolali vysoko jednoho z týmů, jenž ještě bojuje o postup do play off. V Chicagu si však Lightning s chutí zastříleli, protože zde vyhráli poměrně jasně 7:4. Dallasu to však v Tampě Bay příliš nejde. Poslední výhra se zde datuje až do roku 2015, kdy Stars porazili Bolts 5:3. Od té doby odtud hokejisté z Texasu vždy odjížděli se svěšenými hlavami.

Do brány se v tomto utkání postaví opět mladý Jake Oettinger, jenž byl v bráně v pondělím vítězném utkání s Carolinou. Trenér Bowness ještě po tréninku sdělil, že si ještě není jistý se sestavou, protože je zde opět několik otazníků ohledně hráčů, které trápí nějaké menší zranění. Vše se rozhodně až těsně před utkáním.

Šesté měření sil mezi finalisty minulého play off se odehraje v Amalie aréně od jedné hodiny ranní. Zápas můžete sledovat na české stanici Nova Sport 1.