Hlavní zprávyZápasové reportáže

Benn se čtyřmi body podepsal pod výhru Dallasu nad Carolinou!!!

Tak to byl parádní zápas z obou stran. Stars v utkání ani jednou neprohrávali a Canes hned dvakrát museli dotahovat ztrátu. Střetnutí šlo nakonec zaslouženě za stavu 3:3 do prodloužení a v něm si potřebný bonusový bod vybojovali domácí hokejisté po trefě Benna, jenž byl u všech branek Dallasu v tomto zápase.

Utkání začalo nejlepším možným způsobem, když byl hned po pár vteřinách poslán na trestnou lavici hostující Hamilton. Stars navíc hned svou první přesilovou hru dokázali využít. Robertson dostal přihrávku před bránu, kde se mu nepodařilo protlačit kotouč za Reimera, avšak Joe Pavelski se dostal k dorážce, kterou nastřelil obránce Hakanpu a od nej už se puk odrazil do brány.

Zápasu rychlá první branka hodně pomohla, protože jsme poté mohli vidět velmi atraktivní podívanou z obou stran. Carolina se snažila co nejdříve srovnat stav zápasu, ale hosté se nemohli dostat do nějaké pořádnější šance. Chvilku před prvním domácím vyloučením zkusil Nečas zpoza klece napodobit svého ruského kolegu Svečnikova, ale Oettinger si na tohle zakončení dal pozor.

Ve své první přesilovce Carolina ukázala, proč je v tomto oboru nejlepší, když si v ní hosté vytvořili několik zajímavých příležitostí. Zřejmě tou největší byla rázná střela Hamiltona od modré čáry, která skončila na tyčce domácí klece. Dallasu se tedy podařilo první přesilovku Caroliny ubránit a domácí navíc následně odskočili na rozdíl dvou branek.

Na konci 17. minuty Benn přihrál kotouč na modrou čáru Lindellovi, který ho poslal směrem na hostující bránu a Jason Dickinson do jeho nahození zasáhl svou bruslí a tečoval jej mimo dosah Reimera. Canes následně vyzkoušeli další přesilovou hru, ale ta už jim tolik nevyšla, jako ta první, a tak se do šaten nakonec odcházelo za dvoubrankového vedení domácích hokejistů.

Ve druhé třetině pokračovala hra v podobném duchu, jako to bylo v první části. Úvod druhé periody patřil spíše hostům, kteří se snažili co nejdříve snížit a případně i vyrovnat, ale Canes se nedařilo překonat Oettingera v bráně Dallasu. I domácí se postupně víc a víc osmělovali, ale ani oni nemohli přidat další branku.

A tak přišel moment ve 34. minutě, když Geekie zpoza brány přihrával před bránu Maxovi McCormickovi a kotouč se dostal od boční konstrukce do vzduchu, ale útočník Caroliny jej pohotově baseballovým způsobem poslal za záda domácího brankáře. Stars si poté mohli vzít své dvoubrankové vedení zpět. Bennova formace si vytvořila dvě velké šance, především potom tu druhou, kdy si to domácí hokejisté vyťukali až do prázdné, ale právě domácí kapitán netrefil skákající puk.

Toho tedy využili hosté, kterým se ve 37. minutě podařilo vyrovnat. Carolina držela puk v útočné třetině, kde byl Cogliano bez své hole a toho nakonec dokonal využil Jacob Slavin, jehož právě bránil Cogliano bez hole a obránce Caroliny si sjel až na hranici levého kruhu, odkud se trefil do bližší šibenice. Nicméně na druhou branku hostů měl Dallas připravenou okamžitou odpověď.

Hned po 36 vteřinách šli totiž Stars znova do vedení, když Benn přihrál křižně Denisu Gurjanovi, jehož dělovka zaletěla přesně pod břevno hostující klece. Po třetí vstřelené brance patřil zbytek druhé třetiny domácím, jenž ještě ve zbývajícím čase spálili několik velkých příležitostí a Carolina nakonec mohla být hodně ráda, že se do šaten šlo jen za stavu 3:2 pro Dallas, protože Reimer ve své brance předvedl několik hodně klíčových zákroků.

Ve třetí třetině už atraktivní tempo hry trochu upadlo, protože domácí hokejisté se opět trochu ustrachovaně vložili do plné defenzívy. Carolině se dlouho nedařilo dostat do nějaké větší šance. Až po delší době se do zajímavé střelecké pozice dostal Hamilton, ale jeho střela skončila přesně v lapačce Oettingera. Podobně si poté vedl i Aho, jenž si sebral kotouč ve středním pásmu a následně svou střelou též trefil lapačku domácího brankáře.

V 56. minutě se však hosté dočkali vyrovnávací branky. Hosté se dostali do protiútoku, kde nakonec Geekie nahrál do druhé vlny na modrou Janimu Hakanpovi a jeho ránu do vlastní brány usměrnil svou nohou Dickinson, jenž se tak v zápase trefil tečí do obou síti. Vedení Dallasu poté mohl vrátit Cogliano, který se dostal do zakončení z velké blízkosti, ale svou střelou trefil jen připravenou lapačku Reimera.

Zápas tedy šel za stavu 3:3 do prodloužení, když si oba celky sebraly z tohoto utkání zaslouženě po jednom bodu. Ovšem ten druhý bod si mohl vzít jen jeden z nich. Carolina měla puk hodně dlouho pod kontrolou, ale domácí hokejisté je vůbec k ničemu nepustili. A tak přišel zlomový okamžik v ve 63. minutě. Robertson obral o kotouč Trochecka, díky čemuž šli Stars ve dvou na jednoho a Robertson nakonec přihrál Jamie Bennovi, jenž udělal kličku do protipohybu Reimera a poslal puk po ledě pod tělem hostujícího brankáře.

Kapitán Dallasu byl tedy u všech čtyř branek svého mužstva, když v zápase zaznamenal rozhodující branku a tři asistence. Především díky němu se tedy nakonec Stars podařilo zdolat Hurricanes poměrem 4:3 po prodloužení.

STATISTIKY UTKÁNÍ

Branky a nahrávky: 2. Pavelski (Robertson, Benn), 17. Dickinson (Lindell, Benn), 38. Gurjanov (Benn), 63. Benn (Robertson) – 34. M. McCormick (Geekie, Paquette), 37. Slavin (Aho, Niederreiter), 56. Hakanpää (Geekie, J. Staal).

Jake Oettinger – 29 zákroků, 3 OG, úspěšnost 90,63%

Střely na bránu: 31 – 32
Zblokované střely: 17 – 8
Hity: 24 – 18
Vyhraná vhazování: 33 – 24
Vyloučení: 2 – 1
Využití: 1 – 0
V oslabení: 0 – 0

Dallas Stars: Oettinger – Vatanen, Lindell (A), Heiskanen, Oleksiak, Sekera, Hanley – Pavelski (A), Hintz, Robertson – Gurjanov, Benn (C), Dickinson – Comeau, Faksa, Cogliano – Dowling, Kero, Pysyk.

Carolina Hurricanes: Reimer – Hakanpää, Bean, Pesce, Gardiner, Hamilton, Slavin (A), Ryan – Lorentz, Aho, A. Svečnikov – Nečas, Trocheck, Niederreiter – Foegele, J. Staal (C), Paquette – Geekie, McCormick.

SESTŘIH UTKÁNÍ