Hlavní zprávyPreview

Čtyřzápasový trip je u konce, když se Dallas představí v Pittsburghu!

Úvodní čtyřzápasová šňůra po kluzištích soupeřů se blíží do svého konce, protože tým z Texasu čeká před návratem domů poslední zastávka. Nicméně to nebude zrovna nejjednodušší adresa, protože se Stars představí v PPG Paints aréně, která je domovem Tučňáků z Pittsburghu, kterým se zatím úvod do letošního ročníku daří na výbornou.

Pens mají za se sebou hodně těžký start do nového ročníku, když jim hned od prvního utkání chybí klíčová dvojice Sidney Crosby a Jevgenij Malkin. Ani program k nim nebyl příliš milý, protože hned v úvodním zápase se představili na ledě dvojnásobného držitele Stanley Cupu z posledních let Tampy Bay. Nicméně Pittsburgh zde jasně předvedl, že se s ním ještě musí počítat, protože Bolts uštědřil hodně velkou facku na probraní, když svého soupeře porazili poměrně snadno 2:6.

Tučňáci poté ještě na slunné Floridě zůstali, když jejich druhé utkání proběhlo ještě dále na jihu, kde změřili síly s Pantery. V tomto zápase se jim podařilo otočit vývoj z 0:2 na 4:2, jenže ve třetí třetině o svůj dvoubrankový náskok přišli a rozhodovat nakonec muselo prodloužení. V něm už naopak obrat dokonala domácí Florida, ale i jeden bod z tohoto ledu je velmi dobrým počinem.

Následně už se svěřenci trenéra Mikea Sullivana přesunuli do své domácí arény, kde ještě před Dallasem vyzvali jiný tým z Centrální divize, a to Chicago Blackhawks. S tímto celkem se na hodně známé místo vrátil brankář Marc-André Fleury, jenže možná v něm trochu zaplesalo ještě jeho tučňácké srdíčko, když během 12 minut inkasoval hned čtyři branky a zápas pro něj předčasně skončil. Hawks se už tato ztráta následně nepodařila dohnat, když se hostům povedlo akorát kosmeticky změnit konečné skóre, které vyznělo jasně 5:2 pro Pittsburgh.

Penguins tedy zažívají velmi dobrý start do nového ročníku, když mají na svém kontě 5 ze 6 možných bodů a i v dalším utkání nebudou myslet na nic jiného než na plný bodový zisk. Tomu však bude chtít zabránit tým z Texasu. Dallas zahájil sezónu dlouhým tripem, který sice začal výhrou v New Yorku nad Rangers, jenže další dvě utkání už nevyšly dle představ Stars, protože nejdříve podlehnuli Bostonu a následně i Ottawě.

Velkým nedostatkem ve hře Dallasu je zatím bodování klíčových hráčů. Bez branky jsou stále skoro všechny velké ryby Stars, když pouze Joe Pavelski v minulém utkání korigoval nepříznivý stav. Hodně velkým problémem ve hře jsou poté i přesilové hry. Svěřenci Ricka Bownesse sice už dokázali vstřelit alespoň jednu branku v přesilovce, jenže to bylo hned v prvním utkání a v následných zápasech to bylo jen horší a horší. Velmi pěkně to i ukázal zápas v Ottawě, kde se během dvou početních výhod Dallas nedokázal ani pořádně dostat do útočného pásma.

Nicméně velkým plusem po třech zápasech jsou alespoň výkony obou brankářů. Braden Holtby se po přestupu z Vancouveru Canucks ukazuje ve velmi dobrém světle, když v úvodních dvou utkáních podal velmi solidní výkon. Proti Ottawě a vlastně i v závěru zápas s Rangers se však velmi dobře ukázal i ruský brankář Anton Chudobin. A tak alespoň s tímto aspektem se snad Stars trápit nemusí, když mají poté ještě v záloze mladého Jakea Oettingera.

Poslední utkání tohoto čtyřzápasového tripu tedy vypukne v Pittsburghu lehce po jedné hodině ranní.