Hlavní zprávyPreview

Dallas odstartuje poslední týden základní části s Floridou!!!

Už jen pouhý týden zbývá do konce zkráceného ročníku 2021, ve kterém se základní část odehrála ve zcela jiném režimu než tomu je za normálních podmínek. Stars do tohoto týdne ještě vstupují s nadějí na postup do play off, jenže jejich šance se po prohře s Nasvhillem hodně zmenšila. Dallas navíc nečeká ani nějak lehký program, když do do posledního týden vstoupí zápasem s Floridou.

152 minut a 15 vteřin. To je celkový hrací čas, ve kterém Dallas už nevstřelil jedinou branku. Poslední gólová radost proběhla v závěrečném domácím utkání základní části, kdy Jason Robertson snižoval prohru s Carolinou, jenže od té doby se už střelcům Stars nepodařilo prostřelit ani jednoho ze třech brankářů. V tom samém utkání totiž nakonec podlehli Canes jasně 1:5. Následně se přesunuli do Tampy Bay, kde už po druhé v letošním ročníku neskórovali v Amalie aréně, a podlehli tak domácím 3:0, když jim navíc hodně pomohli i se vstřelením dvou důležitých branek.

Naposledy vyšli hokejisté z Texasu gólově naprázdno v Nashvillu, kde sehráli hodně klíčovou bitvu o poslední místenku v Centrální divizi. Dallasu se však nepodařilo dostat ani jednu ze svých střela za záda Sarose. To samé se však po šedesáti minutách dalo říct i o střelcích Nashvillu, protože po bezbrankové remíze šlo utkání do prodloužení, jenže v něm už se konečně Predators dočkali rozhodující branky a díky hubené výhře získali k dobru další bod na svého soupeře.

Aktuálně tak činí ztráta Stars na Predátory tři body. Navíc je tu další zádrhel, že svěřenci Ricka Bownesse mají na svém kontě menší počet výher po základní hrací době, což je rozhodující fakt při rovnosti bodů. Dallas tedy potřebuje získat o bod více než Nashville, aby se před něj dostal v tabulce. A vzhledem k závěrečnému losu to bude úkol hodně obtížný. Ano, Stars stále mají o jeden zápas více, jenže hned dva zápasy odehrají v Amalie aréně (Tampa Bay), kde ještě ani v jednom případě nevstřelili gól.

V závěru sezóny je poté čeká back-to-back utkání na ledě Chicaga, pro které to budou první a poslední zápasy v letošní sezóně, kdy do United Center dorazí i fanoušci. Všechny zápasy navíc stihnout během posledních sedmi dní. Tento těžký týden navíc začnou na ledě dalšího z lídrů Centrální divize, když se naposledy podívají do BB&T Center, jenž je domovem Floridy Panthers.

Proti Panterům se Stars zatím postavil v sedmi případech. S tímto soupeřem měli začít i letošní ročník, ale kvůli Covidu se nakonec utkali o něco později. Až na konci února tedy oba celky poprvé změřily své síly, když se během jednoho týdne odehrály hned tři zápasy v BB&T Center. Lépe je zvládli Panthers, kteří vyhráli dvě ze tří střetnutí a jedinou porážku si připsali po čistém kontu Chudobina. Bitva se poté v průběhu sezóny přesunula do American Airlanes Center, kde ze čtyř zápasů vyhráli svěřenci Joela Quennevilla hned tři, když dvě výhry byly až po prodloužení.

Dallas tedy i proti Floridě dokazuje, že mu to proti letošním lídrům pozměněné Centrální divize nejde, když i s tímto celkem má hodně negativní bilanci 2:5. Nicméně pokud se chtějí Stars ještě probojovat do play off, tak jim nezbývá nic jiného než Floridu porazit a získat velmi důležité dva body. Nashville se totiž nyní představí dvakrát v Columbusu a následně zakončí základní část dvěma domácími střetnutími s Carolinou. Dá se tedy očekávat, že se Preds podaří ještě získat nějaké body.

Dle předběžných zpráv se do domácí brány postaví velká naděje Floridy americký brankář Spencer Knight, který zatím naskončil do tří zápasů a třikrát nakonec i jeho mužstvo s ním v bráně slavilo výhru. V těchto třech startech měl úspěšnost 94,3% a průměr 1,67 branky na zápas. Nicméně ještě si v NHL nepřipsal čisté konto. Zápasem s Dallasem se mu tak otevírá hodně velká příležitost si i do této statistiky připsat první zářez, protože všichni nyní moc dobře víme, jak na tom jsou střelci Stars. V utkání mu bude krýt záda Philippe Desrosiers, jenž ještě před pár sezónami chytal za Texas Stars (farma Dallasu).

Trenér Quenneville se v tomto utkání bude muset obejít nadále bez dlouhodobě zraněného obránce Aarona Ekblada. Dále poté bude ještě chybět útočník Patrik Hornqvist a nedávná akvizice z Calgary Sam Bennett, jenž se v dresu Panterů uvedl v hodně dobrém světle, protože za devět odehraných zápasů stihl nastřílet pět branek a na dalších osm jich přihrál. Tím tak překonal svou celou sezónu u Flames, kde v 38 zápasech nasbíral jen 12 bodů. Nicméně do sestavy Panthers se vrací útočník Mason Marchment, který byl především v Dallasu hodně vyhledávaným hráčem na střet.

Co se týče sestavy Dallasu, tak do brány se po téměř čistém kontě opět postaví ruský brankář Anton Chudobin, jenž byl zatím v bráně při obou vítězstvích Stars nad Pantery. v BB&T Center letos odchytal dva zápasy, za které na něj letělo neuvěřitelných 93 střel. V prvním zápase inkasoval z 50 střel dvě branky a v následné odvetě poté zlikvidoval všech 43 pokusů domácích a především díky němu Dallas zvítězil. Co se týče zraněných hráčů, tak u všech bylo řečeno, že se o jejich nasazení rozhodne až před samotným zápasem. Jedná se o Denise Gurjanova, Jasona Dickinsona a i Tylera Seguina.

Poslední vzájemné měření sil s Floridou vypukne v BB&T Center něco málo po jedné hodině ranní. Podaří se Dallasu ještě vykřesat nějakou naději v boji o postup do play off?