Hlavní zprávy

Stars se po dlouhé době představí v Kanadě, kde je čeká střet s mladou Ottawou!

Hokejisté Dallasu pořádně ani neodpočinuli po prohraném utkání v Bostonu a už je čekal rychlý přelet do Ottawy, kde se po roce a dvou měsících opět střetnou s kanadským týmem. Konkrétně je čeká souboj s hodně mladým týmem Senators, jenž by starému týmu Stars mohl nadělat velké potíže. Svěřenci Ricka Bownesse však mají trochu štěstí, že i Ottawa hrála v předešlém hracím dni zápas ve stejnou dobu, když se Sens představili v Torontu, kde však padli stejným výsledkem, jako Dallas v Bostonu, a to 1:3.

Jedno je tedy jisté, že Stars čeká další zápas proti hodně bruslivému soupeři, který má ve své sestavě hned několik nadcházejících hvězd. Mezi ty největší můžeme počítat Bradyho Tkachuka, jenž s týmem podepsal nový kontrakt, ale Ottawě ještě na začátku sezóny chybí. Tím dalším je poté německý mladík Tim Stüzle, který v minulém zkráceném ročníku vletěl do NHL ve velkém stylu a vysloužil si hned místo v prvních formacích Sens. Pro Stützleho to bude vůbec jeho první střet s americkým týmem.

Ottawa má za sebou zatím dvě odehraná utkání, když se v obou případech střela s tím stejným týmem, protože je dvakrát čekal střet s Torontem Maple Leafs. V prvním vzájemném měření sil byli lepší právě Sens, jenž svého soupeře zdolali díky skvělé první třetině, po které vedli 3:0. Toronto se sice ještě poté dostalo na dostřel jediné branky, jenže v bráně Ottawy podal skvělý výkon Anton Forsberg, jenž si v utkání připsal 46 úspěšných zákroků.

Následná odveta na ledě Toronta už se však Senátorům nepodařila dle představ, protože v tomto utkání naopak první třetina vyšla Maple Leafs, kteří po ní vedli 2:0. Ottawa poté ve druhé části snížila, jenže domácí celek v závěrečné periodě opět odskočil na rozdíl dvou branek a stav 3:1 už poté vydržel až do závěrečné sirény.

I Senators tedy mají stejnou zápasovou bilanci, jako Stars, když nejdříve ve svém prvním utkání vyhráli poměrem 3:2 a ve druhém poté shodným výsledkem svým soupeřům podlehli 1:3. Velkým faktorem by v tomto utkání mohla být únava, když oba celky své zápasy odehrály v předchozím hracím dni. Nicméně oba začaly ve stejnou dobu a víceméně poté i v podobném čase skončily. Poté se oba týmy musely přesunou do Ottawy, a tak jsou v tomhle ohledu podmínky pro oba zcela stejné.

To by však přeci jen mohla být menší výhoda pro tým Ottawy, který je věkově podstatně mladší oproti Dallasu, jenž má naopak nejstarší tým v celé soutěži. Jedna věc je jistá už nyní, že se mezi tři tyče v bráně Stars poprvé od začátku postaví Anton Chudobin, a Braden Holtby si tak po dvou vydatných zápasech může odpočinout. Změna v brankovišti zřejmě proběhne i na druhé straně, kde by Antona Forsberga měl v bráně Sens vystřídat Filip Gustavsson.

Jinak se v sestavě Dallasu žádné další změny očekávat nedají. Malá šance je u startu obránce Johna Klingberga, který po zranění v prvním zápase vynechal předchozí střet s Bostonem a trenéři doufají, že by už mohl naskočit do některého ze zbývajících utkání na tomto tripu.

Třetí utkání Dallasu Stars v sezóně 2021/2022 je naplánováno na 23 hodinu, kdy je čeká střet v Canadien Tire Center, kde vyzvou domácí Ottawu Senators. Zápas vysílá česká stanice Nova Sport 1.