Hlavní zprávyPreview

Stars čeká poslední zápas sezóny, zakončí jej výhrou?

55 z 56 utkání zkrácené sezóny 2020/2021 je již za námi a hokejistům Dallasu zbývá odehrát jejich poslední zápas v tomto ročníku, když je již zcela jasné, že si vyřazovací souboje nezahrají. Stars sezónu ukončí v United Center, kde v předešlém utkání podlehli domácím Hawks poměrem 2:4. Podaří se hokejistům z Texasu vyhrát alespoň ve svém posledním utkání této sezóny?

Tak je tady moment, který nemá rád ani jeden z fanoušků jakéhokoliv klubu. Ať už se týmu daří jakkoliv a během sezóny si kolikrát říkáte, že by bylo lepší, aby ta sezóna raději skončila, tak tomu nikdy tak není. Jakmile však k tomuhle již dojde, tak poté někdy stačí pár týdnů nebo i dnů od uplynutí posledního zápasu sezóny a už se s velkým nadšením ihned vyhlíží start nového ročníku a všude se v případě NHL vypisuje slogan Is it October yet?

Zatím to tak tedy alespoň vypadá, že by další ročník 2021/2022 měl vypuknout v již klasickém termínu, a to v říjnu. Nicméně nás ještě čeká poslední zápas této trochu podivné sezóny 2020/2021, ve které jsem vzhledem ke koronaviru viděli zcela jinou NHL než obvykle. Týmy spolu soutěžily pouze v uzavřených divizích, kde vždy s každým soupeřem odehrály osm utkání (v případě Severní či Kanadské divize to bylo jinak, protože zde bylo týmů pouze sedm) a řekněme si narovinu, že vidět dokola ty stejné soupeře už po pár kolech prostě nebylo ono.

Otázka je, jak bude vypadat samozřejmě následné play off, ve kterém bude tohle divizní soupeření pokračovat v úvodních dvou kolech a až ve konferenčním finále se konečně proti sobě postaví týmy, které se celou sezónu ani neviděly. Nicméně všichni moc dobře víme, že tohoto boje se hokejisté z Dallasu účastnit nebudou, a nezopakují tak svou jízdu z minulého play off.

Ikdyž již o nic nejde, tak si pojďme alespoň ještě užít poslední zápas tohoto ročníku. Stars sezónu ukončí v United Center, kde naposledy vyzvou Chicago Blackhawks. Parta kolem Patricka Kanea se v minulém utkání konečně dočkala nějakých diváků v ochozech své arény a domácí hokejisté přítomné diváky potěšili nejlepším možným způsobem, když Dallas porazili poměrem 4:2.

V bráně Stars v minulém utkání nastoupil Anton Chudobin, pro kterého to mohl být i zároveň poslední zápas v dresu Dallasu, protože právě jméno ruského brankáře je hodně skloňováno ohledně rozšiřovacího draftu Seattle Krakens. Avšak tohle se dozvíme až na konci července, kdy je právě naplánován rozšiřovací draft nového týmu NHL, jenž se v dalším ročníku zařadí do Pacifické divize, kde vystřídá Arizonu Coyotes, jenž naopak míří do Centrální divize, a tak se v příští sezóně s Kojoty potkáme ve více duelech.

Dallasu to v letošní sezóně proti Chicagu absolutně nejde. Ze sedmi odehraných duelů s tímto soupeřem dokázali zvítězit pouze ve dvou případech. Nicméně je potřeba dodat, že ve většině zápasů s Hawks se víceméně Stars porazili sami, když byli v zápasech lepším týmem, jenže se jim nedařilo střílet branky a naopak Chicagu na výhru stačilo málo. I tohle tedy může být v konečném měříku jedním z aspektů, proč Stars nejsou v play off, když mají tak strašnou bilanci i s týmem, který je v tabulce pod nimi.

Dá se očekávat, že už ani do tohoto zápasu nezasáhne útočník Roope Hintz, u kterého je již konečně specifikováno jeho celosezónní zranění, když má problémy s třísly a operace je v jeho případě již nevyhnutelná. Otazník visí nad startem Tylera Seguina, ale dá se očekávat, že ani on nebude figurovat na zápasové soupisce, když už jej raději šetří na další ročník. Poslední zápas sezóny odchytá mladý Jake Oettinger, který nakonec svůj premiérový ročník zvládl ve velmi dobrém světle a jsme velmi zvědavý, jak se bude tento mladý brankář vyvíjet v dalších sezónách.

Nejen pro Chudobina, ale i pro některé další stálice by to mohl být jejich poslední zápas v dresu s hvězdou na hrudi. Po této sezóně končí smlouvy veteránům Andrew Coglianovi a Blake Comeauovi. Dále potom budou z útočníků bez smlouvy Jason Dickinson, Joel Kiviranta, Rhett Gardner, Tanner Kero, Justin Dowling. Co se týče obranných řad, tak tým zřejmě opustí dočasná výpomoc Sami Vatanen a smlouva končí i jedné ze stálic Jamie Oleksiakovi. Nový kontrakt poté čeká našeho nejlepšího obránce Mira Heiskanena, kterému vyprchala jeho nováčkovská smlouva. S Dallasem a zřejmě i celkově s hokejem se rozloučí obránce Stephen Johns, který v tomto ročníku ani do nějakého zápasu nenastoupil a jeho problémy s hlavou mu už nedovolí hrát hokej na nejvyšší úrovni.

Poslední zápas tohoto ročníku je naplánován na druhou hodinu ranní, kdy naposledy v této sezóně vyjedou na led hokejisté Dallasu Stars a Chicaga Blackhawks. Zakončí vše Dallas výhrou?

foto(zdroj): blackhawks.nhl.com, CHASE AGNELLO-DEAN