Rozhovory

Q & A s Dougem Armstrongem II.

Rozhovor ze 7. července 2006

Partnerem k rozhovoru byl reportérům DallasStars.com generální manažer Dallas Stars Doug Armstrong.

Jaké kvality do týmu Dallasu přináší nové posily Darryl Sydor, Jeff Halpern a Matthew Barnaby?

Darryl se vrací do týmu a k trenérům, které dobře zná. V minulosti nastupoval v obranné dvojici s Philippem Boucherem, Sergejem Zubovem a Stephanem Robidasem, takže si s hráči rozumí a dobře zapadne mezi naši obrannou šestici. Jsme velmi potěšeni ziskem Jeffa Halperna a Matthew Barnabyho, a myslíme si, že do našeho týmu přináší zkušenosti, dravost a tvrdost.

Jak byste porovnal letošní obranu s tou loňskou?

Myslím, že naše obrana je velice schopná, neboť každý obránce to umí s pukem. Myslím, že budeme dobře bruslícím týmem a s příchodem Jaroslava Modrého a Darryla Sydora k Sergeji Zubovovi a Philippu Boucherovi se nám otevírá hodně možností při přesilových hrách. Očekáváme další zlepšení Trevora Daleyho. V minulé sezóně asi nejvíce překvapil Stephane Robidas, takže i od něj očekáváme další krok vpřed. Máme v týmu další hráče jako je Janne Niinimaa a Jon Klemm, takže máme celkem osm možností, koho dát do obrany a v NHL nikdy nemůžete mít dostatek schopných obránců. Pokud začneme sezónu s těmito osmi obránci, budu s tím spokojen.

Budete soupisku doplňovat o další útočníky?

Ztratili jsme dva velmi dobré hráče – Jasona Arnotta a Billa Guerina, na druhou stranu jsme posílili o dobré, soutěživé útočníky. Pro útočníky jako je Antti Miettinen, Jussi Jokinen a Steve Ott to bude velká výzva, aby svou hru opět posunuli kupředu. Těším se na nový začátek Patrika Štefana a doufám, že tu nastartuje svou kariéru. Máme hodně možností, mohou se vyskytnout i nějaké problémy, nicméně máme v tomhle velkou výhodu a tak doufám, že z toho vytěžíme co nejvíce. Budeme pokračoval ve zvažování různých nabídek, nicméně budeme dělat jen ta správná rozhodnutí a nebudeme měnit hráče jen kvůli tomu, aby se něco dělo.

Jak jste z Vašeho pohledu viděl vyjednávání s Jasonem Arnottem a Willie Mitchellem, kteří odešli do Nashvillu, respektive Vancouveru?

Na úvod bych jim chtěl popřát to nejlepší a poděkovat jim za to, co tu odvedli. Jason tu byl delší dobu, Willie jen pár měsíců, nicméně oba hráli dobře a když přišel červen, řekli jsme oběma hráčům, že chceme, aby tu zůstali. Oba dva však chtěli otestovat trh s volnými hráči a chtěli zjistit svou skutečnou cenu. Jasonovi bude v úvodu sezóny už 32 let, takže pro něj byla délka smlouvy hodně důležitá. Necítil bych se dobře, kdybych s ním udělal tento dlouhodobý závazek. Peníze nebyly pro Dallas Stars problémem, neboť jsme Jasonovi dorovnali nabídku 4,5 milionu dolarů na sezónu. Nicméně jsem měl pocit, že podepsat s Jasonem pětiletou smlouvu, kdy dosáhne 35 nebo 36 let, navíc Mike Modano je také pod smlouvou, není z dlouhodobého hlediska pro Dallas Stars to nejlepší. Myslím, že Jasonovi se bude v Nashvillu líbit a přejeme mu to nejlepší. S Williem to bylo trochu jinak, on chtěl vždycky za Vancouver hrát. Už v den, kdy jsme ho získali, se objevily spekulace o tom, že byl tam mohl skončit a my jsme na to nezapomněli. Nevadí mi, pokud chce hráč hrát ve svém rodném městě před svými přáteli a rodinou. Willie k nám byl po celou tu dobu upřímný a já to respektuji. Strávil tu jen několik měsíců, nicméně hned poté, co učinil své rozhodnutí nám zavolal, aby nás informoval a to jen dokazuje jeho charakter. To byl důvod, proč jsme o něj stáli a proč o něj tak moc stál i Vancouver.

Jak ovlivní snižující se věk volných agentů Vaši strategii při výměnách?

Věk volných agentů klesne v příští sezóně na 28 a poté na 27 let, takže nebudeme zase až tak nervózní při podpisech čtyř či pětiletých smluv. S Jeffem Halpernem jsme podepsali čtyřletou smlouvu, nicméně v době vypršení smlouvy mu bude teprve 33 let. Zůstali jsme věrní našemu přesvědčení nepodepisovat dlouhodobé smlouvy s hráči mezi 34-36 roky. Samozřejmě, že nižší věk pro volné agenty bude znamenat, že s nimi budou týmy podepisovat dlouhodobější smlouvy, a i přesto se budou pohybovat v před chvílí zmíněných parametrech. Příští rok už nebude délka smlouvy takovým tématem jako je tomu letos, protože budeme jednat s mladšími hráči namísto veteránů, kteří se nyní ve 32 letech stávají volnými agenty poprvé v životě.

Jak si myslíte, že si Dallas momentálně stojí v Pacifické divizi poté, co ostatní divizní rivalové získali významné posily?

Řekl bych, že pokud budeme moci posílit útok, tak to uděláme, ale ne na úkor dlouhodobého směřování. Realitou je, že my jsme tím týmem, který se ostatní kluby v Pacifické divizi snaží dohnat. Tuhle sezónu jsme vyhráli a nasbírali jsme 112 bodů, takže pro ostatní jsme pořád měřítkem. Oceňuji výkony Anaheimu v playoff, nicméně během těch šesti měsíců základní části jsme my byli tím týmem, který byl na špici naší divize a vlastně celé Západní konference. My jsme týmem, který se ostatní kluby snaží od října do dubna den co den porazit. Některým našim konkurentům se dařilo, ale když se podíváme na celkové výsledky po základní části, jsme pořád před nimi.

Souvislosti

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *