Hlavní zprávyPreview

Stars odehrají své poslední domácí utkání v základní části, když je čeká odveta s Canes!

Základní část se blíží do svého finiše, když do jejího konce Dallas odehraje už jen osm utkání. Víceméně skoro všechna už budou jen na kluzištích soupeřů, protože s Carolinou je čeká jejich poslední domácí zápas v základní části. Podaří se svěřencům Ricka Bownesse uzavřít základní část v domácím prostředí vítězně?

Výstroj ještě pořádně ani neuschla po minulém střetnutí a už se hokejisté obou celků musejí rychle připravovat na další bitvu. Dallasu se v minulém utkání podařilo trochu upravit vzájemnou bilanci s Carolinou, když si proti tomuto soupeři připsali teprve druhou výhru ze sedmi případů. Hokejisté z Texasu navíc konečně proti týmu z Raleighu uspěli i v prodloužení, když zatím oba předešlé zápasy, které muselo rozhodnout prodloužení či nájezdy, brali vždy právě Hurikáni.

V předešlém vzájemném měření sil bylo hodně klíčové, že Stars svého soupeře ani jednou nepustili do vedení. Canes museli hned dvakrát dotahovat svou ztrátu a v prodloužení nakonec rozhodl o výhře domácích kapitán Jamie Benn. Kanadský útočník byl ostatně v tomto utkání u všech branek svého mužstva. U třech předešlých si totiž vždy připsal po asistenci a následně si to nejlepší nechal až nakonec.

„Před rozhodující brankou Jason (Robertson) dobře zabojoval v obranném pásmu a předvedl skvělou obranou práci“ vyjádřil se Benn k událostem před rozhodující trefou.“ Většinou to bývá tak, že se do nějaké větší šance dostanete až po dobře vykonané práci v obraně, což se ostatně potvrdilo právě u této branky. Jason parádně získal puk v obranném pásmu, poté mi v útoku ukázkově nahrál a my už jsme následně měli štěstí, že puk skončil v bráně.“

Nicméně v boji o play off se víceméně nic nezměnilo. Carolině již stačil získaný bod za prohru prodloužení k tomu, aby měl tým 100% jistotu, že se do bojů o Stanley Cup podívají. Nicméně Stars si výhrou zatím nijak nepolepšili, protože současně hraný zápas v Nashvillu domácí také zvládli, když si poradili s Floridou poměrem 4:1, a tak jsou Predators stále o dva body před svým konkurentem.

V dalším zisku bodů jim však stojí tentýž soupeř. Carolině i po prohře stále patří první příčka v Centrální divizi, kde si nyní na své konkurenty opět o bod polepšila. Canes dokonce už osm utkání v řadě neprohráli po základní hrací době. Poslední tým, jenž jim vystavil bodovou stopku, byl pro Dallas hodně známí Detroit Red Wings, který dokonce Hurikány porazil na jejich vlastním ledě, kde se pro body jen tak nejezdí.

Utkání, které proběhne v American Airlanes Center v noci z úterka na středu, bude posledním vzájemným měřením těchto celků v základní části a vzhledem k tabulkovému postavení se však dá říct, že se možná v letošní sezóně ještě nevidí naposledy. Pokud by totiž Carolina udržela své vedení v Centrální divizi i po posledním zápase, tak je hodně možné, že v následném prvním kole narazí právě na Dallas.

Vzhledem k výhrám v této sérii by zřejmě Canes tohoto soupeře brali, protože jej ostatně porazili hned v pěti ze sedmi případů. Nicméně vyřazovací část je zcela jiná soutěž než základní část, což se ostatně potvrdilo i v minulém ročníku, kdy jen Dallas potvrdil, že styl hry play off mu narámně sedí. Nicméně nebudeme ještě předbíhat až do takových témat, protože nyní ani Stars nejsou na postupových příčkách.

Co je však jisté, že v základní části se už Dallas do své domácí arény nevrátí a play off si bude muset vybojovat na cestách. S Carolinou je totiž čeká jejich poslední utkání v American Airlanes Center v základní části. Ze 27 odehraných domácích zápasů jich Stars třináct vyhráli, šest prohráli a osmkrát prohráli po prodloužení či nájezdech.

Poslední vzájemné měření sil v základní části mezi Dallasem Stars a Carolinou Hurricanes vypukne v již klasický čas pro domácí zápasy týmu z Texasu, a to něco kolem 2:40. Uspějí svěřenci Ricka Bownesse ve svém posledním domácím představení v základní části?