Hlavní zprávyPreview

V Nashvillu čeká Dallas velká bitva o play off!!!

V noci z neděle na pondělí se odehraje další důležitá bitva o play off, protože se Stars vydávají do Bridgestone arény, kde je čeká klíčový boj s Nashvillem Predators. Podaří se Dallasu navázat na předchozí dvě výhry a přidat i pomyslný třetí korálek?

Program je neúprosný. Hned po vyhraném utkání nad Floridou se svěřenci Ricka Bownesse sbalili a vyrazili směrem na letiště, kde je už čekal jejich speciál, jenž je přepravil do Nashvillu. K večeru již byli na hotelu a mohli si řádně odpočinout před další velmi důležitou bitvou, která je čeká hned následující den.

I Nashville v noci odehrál své utkání, když na domácím ledě přivítal Tampu Bay, které však nakonec nevstřelili ani branku a podlehli jí 0:3. V tomto ohledu by se možná dalo říct, že menší výhodu budou mít Stars, kteří sice na zápas museli cestovat, ale jejich předešlé utkání začínalo hned o šest hodin dříve než tomu bylo v případě Predators.

Hokejisté z Texasu budou do velmi klíčového zápasu v boji o play off vstupovat z dvěma výhrami v řadě, když si v posledních utkáních poradili s Chicagem a Floridou. Naopak Bolts v předchozím utkání ukončili Nashvillu jeho třízápasovou šňůru vítězství, a tak se dá očekávat, že se Predators budou opět chtít rychle vrátit na vítěznou vlnu.

Oba celky trápí i početná marodka. Na straně Dallasu se celkem jedná už o sedm hráčů, kteří jsou aktuálně mimo hru skrz nějaké zranění a na druhé straně je to ještě lehce horší, když Nashvillu chybí hned osm hráčů, jako jsou třeba tahouni Filip Forsberg a Matt Duchene. Navíc je nejistý start i u letošního objevu Eeliho Tolvanena, kterého trápí jeho záda. V zápase proti Tampě Bay se do sestavy vrátil obránce Ryan Ellis, jenž kvůli zranění vynechal dvacet zápasů a v utkání i vstřelil branku, ale ta mu nakonec nebyla uznána.

Oba celky se v letošním ročníku střetly v šesti zápasech a oba zatím vyhrály po třech utkáních. Pokud však vyhráli Stars, tak to bylo vždy v základní hrací době. Naopak Nashville všechny své zápasy nad Dallasem vyhrál až po základní hrací době, a tak z těchto utkání svěřenci Ricka Bownesse alespoň získali dohromady další tři body, a jsou tak na tom v celkové vzájemné tabulce lépe než soupeř.

Hodně klíčové by v utkání opět mohly být přesilové hry. Dallasu v tomto ohledu patří už s úspěšností 25,8% třetí příčka v celé NHL a naopak Nashville je jedním z nejhorších mužstev co se týče bránění oslabení. Tudy by tedy mohla vést cesta k dalšímu vítězství, ale pro zisk přesilových her budou muset být Stars aktivnějším týmem a nutit svého soupeře k faulům.

V bráně Nashvillu se zřejmě objeví Juuse Saros, protože předešlé utkání s Tampou Bay odchytal Pekka Rinne. Saros zatím na domácím ledě prohrál pouze jediné utkání, a to zrovna předešlí zápas s Dallasem. Naopak otazník visí nad brankářem, který nastoupí v hostující bráně, protože Anton Chudobin nyní odchytal obě vítězné utkání. Uvidíme tedy zda Rick Bowness opět ukáže na ruského veterána a nechá ho chytat další zápas.

Očekává nás tedy velmi zajímavá bitva, která může o mnohém napovědět. V případě výhry Dallasu v základní hrací době by se totiž Stars už svému soupeři přiblížili na pouhé tři body. Navíc mají hokejisté z Texasu na svém kontě o tři zápasy méně než Predators. Naopak výhra Nashvillu by znamenala velkou ránu do plánů Ricka Bownesse s účinkováním týmu v play off.

Sedmá bitva mezi Dallasem Stars a Nashvillem Predators se odehraje v noci z neděle na pondělí od dvou hodin ráno. Zápas bude opět vysílán na české stanici Nova Sport, ale tentokrát na druhém programu.