Hlavní zprávyPreview

Dallas čeká další velmi obtížný zápas, když se v TD Garden střetnou s Bostonem Bruins!

První utkání je již minulostí a je na čase se soustředit na další zápas. A že to bude ještě těžší než v úvodním zápase proti New York Rangers ani není třeba zmiňovat. Dallas se totiž nyní představí v TD Garden, která je domovem Bostonu Bruins. Medvědi navíc tímto střetem s Dallasem teprve vstupují do sezóny, a tak hokejisty z Texasu zase čeká před úvodním vhazováním dlouhá pauza po rozbruslení, než pořádně proběhne úvodní ceremoniál domácího celku.

Trenér Rick Bowness zřejmě nebude moci počítat se švédským obráncem Johnem Klingbergem, který se zranil hned v úvodní třetině proti Rangers, když za bránou Dallasu schytal hodně ostrý hit od Kreidera a navíc na něj ještě natlačil zezadu jednoho domácího hráče Seguin. Klingberg hodně ošklivě spadl a ihned odešel do šaten. Poté se sice ještě vrátil, ale bylo vidět, že není v pořádku a následně už ze zápasu odstoupil. Proti New Yorku zápas nedochytal ani brankář Braden Holtby, který v závěru odstoupil a nahradit jej musel Anton Chudobin, jenž by tak měl s největší pravděpodobností nastoupit proti dobře známému Bostonu, kde několik sezón působil.

Jinak by však sestava Dallasu žádných velkých změn doznat neměla. V obraně zřejmě nastoupí Joel Hanley, který nahradí Klingberga. Stars v prvním utkání v NHL dokázali ubránit hned čtyři přesilové hry domácího celku, jenže nyní je čeká úplně něco jiného. Přesilovky Bostonu jsou hodně smrtící, a tak by si svěřenci Ricka Bownesse měli dávat co největší pozor na případné fauly a nedarovat soupeři početní výhody, jako tomu bylo v prvních dvou případech předchozího střetnutí, kdy Seguin a Hakanpää vyhodili kotouč z obranného pásma do hlediště.

BOSTON PO 15 LETECH BEZ KREJČÍHO

Bruins v letě prošli velkou změnou. Tým opustila velká plejáda hráčů. Jérémyho Lauzona si vybral Kraken, Jarred Tinordi a Greg McKegg se upsali u NY Rangers, Jaroslav Halák odešel dělat dvojku do Vancouveru, Ondřej Kaše a Nick Ritchie si to poté namířili do Toronta. Nicméně největší oslabení je postu druhé centra. Po dlouhých 15 letech se z Bostonem rozloučil český útočník David Krejčí, který zvolil hru před svými rodiči a nyní působí v české extralize, kde hraje za Olomouc.

Tým z ambicemi na Stanley Cup, tak musel na velkou spoustu změn reagovat. Z volného trhu si Boston vybral Nicka Foligna, Erika Haulu, Dereka Forborta, Tomáše Noska a brankáře Linuse Ullmarka. Co se týče právě postu mezi třemi tyčemi, tak v brankovišti nenalezneme ani další stálici finského brankáře Tukku Raska, který s týmem stále nepodepsal žádnou smlouvu. V bráně tedy opět dostane příležitost mladý Jeremy Swayman, který minulý rok předčil v tomto pomyslném souboji českého Daniela Vladaře, jenž nakonec odešel do Calgary.

Právě Swayman by měl být i tím mužem, který se do brány Bostonu postaví proti Dallasu, když v přípravě více oslnil trenéry a dostane tedy šanci před zkušenějším Linusem Ulmarkem. Stars si tedy budou muset opět dávat velký pozor na první útočnou formaci Medvědů, která ve složení Pastrňák-Bergeron-Marchand dokáže svým soupeřům hodně zatápět a oprávněně na tuto kombinaci sází v Bostonu co nejvíce.

Dallas se naposledy v TD Garden představil v roce 2020, když zde domácímu celku těsně podlehl 3:4. Vzhledem k úvodnímu ceremoniálu se dá opět očekávat pozdější start zápasu, který je sice vypsán na jednu hodinu ranní, ale samotné úvodní vhazování proběhne až kolem 1:20.