Hlavní zprávyPreview

Stars odstartují nový ročník v New Yorku, kde v Madison Square Garden vyzvou Rangers!

Tak je to tedy. Dlouhá pauza je u svého konce a už v noci ze čtvrtka na pátek nás čeká úvodní utkání nového ročníku 2021/2022, od kterého si především GM Jim Nill slibuje velké věci. Stars čeká hned v úvodu čtyřzápasová šnůra zápasů po venkovních kluzištích, když úplně první proběhne v New Yorku, kde Dallas čeká od jedné hodiny zápas proti Rangers.

All-in. I tak by se dalo charakterizovat počínání GM Jima Nilla během přestupového období. Tým po neúspěšné zkrácené sezóně opustili obránci Sami Vatanen, Taylor Fedun a Mark Pysyk. Z útočných řad poté odešli Justin Dowling, Andrew Cogliano a Jason Dickinson. Během rozšiřovacího draftu Seattlu Dallas přišel o obránce Jamieho Oleksiaka. No a v poslední řadě poté kvůli dlouhodobým problémům po otřesech mozku nakonec aktivní kariéru ukončil další obránce Stephen Johns.

Jak už bylo řečeno Nill musel na tyto změny reagovat a rozhodl se především pro zkušenosti. Obranu došel vyztužit další finský reprezentant Jani Hakanpää, jenž v NHL zatím působil u Anaheimu a závěru minulé sezóny vypomáhal Carolině. Co se tyče obranných řad, tak tou největší akvizicí by měl být podpis velezkušeného Ryana Sutera, jenž byl po sezóně Minnesotou vyplacen z jeho předešlého kontraktu. Nicméně délka a celková suma této smlouvy je už trochu řekněme přehnaná.

Do útoku poté přišli další zkušení hráči, a to Luke Glendening a Michael Rafll. No a v neposlední řadě tu máme ještě jedno jméno. Brankář Braden Holtby. Dlouholetá opora Washingtonu Capitals v minulé sezóně poprvé změnil své působiště, když se upsal Vancouveru, kde se mu však jeho sezóna příliš nepodařila. A tak jej podepsal Jim Nill, který reagoval na dlouhodobě zraněného Bena Bishopa a víceméně tímto rozhodnutím odsunul na třetí kolej mladého Jakea Oettingera, pro kterého to zatím vypadá, že si na začátku sezóny vybral černého petra.

GM Jim Nill tedy vše vsadil na jednu kartu s tím, že chce s touto sestavou uspět co nejdříve. Nicméně, jak už nám ukázali předchozí sezóny, tak Dallas je týmem, který je vy vyřazovacích soubojích hodně nebezpečným týmem, jenže zde se nejdříve musejí dostat a zde máme problém. Základní část. V ní naopak Stars ukazují, že je jejich velkým problémem. Ostatně velká porce zápasů a přeci jen věk tohoto týmu (jen tak mimochodem průměrně nejstarší tým v NHL) se někde musejí podepsat, a to právě zde.

Uvidíme tedy, jak si tým z Texasu povede v tomto opět kompletním ročníku, ve kterém nás opět čeká plná porce 82 zápasů, které ještě okoření střet s novým celkem Seattle Kraken. Nicméně šance Dallasu nejsou příliš velké, když s nimi víceméně nepočítá ani jedna z některých prognóz pro vítěze Stanley Cupu. Stars však musejí začít od píky a tím je postup do play off z Centrální divize, která se opět vrátila ke svému předešlému formátu jen jí ještě doplnila Arizona Coyotes.

VŠE ZAPOČNE ČTYŘZÁPASOVÝM TRIPEM!

Pojďme se však už soustředit na nadcházející zápasy. Dallas nečeká na začátek vůbec nic jednoduchého, když první čtyři zápasy odehrají na ledě svých soupeřů. Texaský tým se postupně podívá do New Yorku, Bostonu, Ottawy a Pittsburghu. Vše tedy odstartuje v Madison Square Garden, kde je čeká souboj s místními Rangers, jenž už své první utkání mají za sebou.

Jezdci se ve svém prvním utkání vydali do hlavního města USA, když je čekalo střetnutí s Washingtonem Capitals. Nicméně jejich první zápas jim příliš nevyšel, protože Washingtonu nakonec podlehli 1:5, když se pod výhru domácího celku především postaral Alex Ovechkin, který v zápase zaznamenal dvě trefy a na další dvě nahrál.

New York se tedy před svými fanoušky pokusí o reparát, když před nimi bude chtít uspět. Menší faktor by však mohla sehrát únava, protože přeci jen Rangers svůj zápas odehráli v předchozím dni, ale na úplném začátku, kdy jsou ještě všichni plni sil to příliš velkým faktorem nebude.

Předpokládaná sestava Dallasu do prvního zápasu

Jamie Benn – Tyler Seguin – Alexander Radulov
Jacob Peterson – Roope Hintz – Joe Pavelski
Micheal Raffl – Radek Faksa – Denis Gurianov
Joel Kiviranta – Luke Glendening – Tanner Kero

Ryan Suter – John Klingberg
Esa Lindell – Miro Heiskanen
Andrej Sekera – Joni Hakanpää

Braden Holtby

Premiéra v NHL tedy čeká mladého švédského útočníka Jacoba Petersona, který by měl v sestavě nahradit zraněného Jasona Robertsona. Chybět bude ještě také útočník Blake Comeau. Dallas své úvodní utkání v novém ročníku započne jen něco málo po jedné hodině ranní.