Hlavní zprávyZápasové reportáže

Hvězdy jedou, vyhrály i ve Vancouveru

Dallas zakončil třízápasové kanadské turné tak jak ho začal – vítězstvím. Díky tomu si udržel vedení v nabité Pacifické divizi a tím pádem i třetí místo v západní konferenci. Nutno dodat, že v postupové osmičce je kdomě Dallasu nyní i Phoenix, San Jose a na devátém místě je L.A.

Trenér Glen Gulutzan již po utkání v Calgary avizoval, že ve Vancouveru nasadí do branky Richarda Bachmana a svůj slib splnil, Kari si trochu odpočinul. Bachmanovi se i tentokrát utkání podařilo a připsal si další cenné vítězství.

Hned v první minutě musel Bachman čelit penaltě, když malinko fauloval Fistric, ale penaltu Zachu Kassianovi zneškodnil.

„Popravdě jsem byl trochu nervózní, přecejen to byl můj první zápas v Kanadě a atmosféra v hale byla opravdu úžasná. Trestné střílení po 24 sekundách není to, co byste si na začátek zápasu přáli, ale s postupem času jsem se cítil lépe a po první třetině už to bylo v pohodě.“ brankář Stars Richard Bachman

Do vedení šli domácí, z pravého křídla se pěkně trefil Chris Higgins. Vyrovnání přišlo v přesilovce, kdy Daleyho centr poslal špičkou nože do brány Loui Eriksson. První vedení si vzal na starost Mike Ribeiro, když v protiútoku 2 na 1 vzal zodpovědnost na sebe, nepřihrál najíždějícímu Ryderovi a poslal puk do horního rohu Luongovy brány – 1:2.

Dvoubrankové vedení zařídil Jamie Benn. I před gólem jeho formace s Ottem a Burrishem několikrát obraně Vancouveru zle zatopila. Jenže dvakrát minul prázdnou branku Adam Burish, své šance neproměnil i Benn. Domácí kontrovali nahozením Edlera, které s přispěním obránců Stars doplachtilo pod Bachmanovo břevno. Vedení Dallasu ale pojistil opět Ribeiro, když se vrhl do ostrého Ryderova centru. Při průniku se Ryder chytře vyhnul hitujícímu Malhotrovi.

Do prázdné branky se trefil přes celé kluziště Stephane Robidas, kterému přišly nové hokejky. Jak se zdá, budou asi gólové. Ty minulé totiž polámal během posledního zápasu v Calgary.

„Co říct víc? Chlapi dneska bojovali velmi tvrdě. Zakončili jsme trip se šesti body, které zoufale potřebujeme. Zkrátka jsme se posunuli trochu kupředu a stále jsme ve hře.“  trenér Stars Glen Gulutzan

Sestava

Eriksson – Ribeiro – Ryder
Ott – Benn – Burish
Nystrom – Fiddler – Dvorak
Garbutt – Wandell – Vincour

Souray – Robidas
Fistric – Daley
Goligoski – Larsen

Bachman – Lehtonen

Postřehy

  • Loui Eriksson má v posledních 7 zápasech 11 bodů.
  • Mike Ribeiro bodoval v 10 z 11 posledních zápasů (5+10).
  • Michael Ryder bodoval v posledních 7 zápasech.
  • Dallas ve Vancouveru vyhrál po předchozích 6 neúspěšných návštěvách.

Souvislosti

Video

Radek Štolpa

Radek Štolpa má zkušenosti s výrobou, montáží, údržbou, opravami Eurooken. Nyní montuje v Českých Budějovicích a okolí obložkové zárubně a interiérové dveře.