Hlavní zprávy

Eakin i Dillon budou pokračovat v Dallasu!

V minulém týdnu se GM Dallasu Stars Jimu Nillovi podařilo podepsat oba zbývající hráče bez smlouvy, a to útočníka Codyho Eakina a obránce Brendena Dillona. Avšak rozdílné jsou délky obou smluv, protože Eakin podepsal kontrakt na dva roky, ale Dillon dostal smlouvu pouze na jeden rok.

Jako první, který prolomil ledy, byl kanadský útočník Cody Eakin, jenž se nakonec s klubem dohodl na dvouleté smlouvě, která mu dohromady vynese 3,8 miliónu $, a tedy 1,9 miliónu za sezónu.Cody-Eakin

Pro Eakina bude nasledujcí sezóna už jeho čtvrtou v NHL. Svou první sezónu ještě odehrál za Washington Capitals, kde nastoupil do 30 utkání, ve kterých vstřelil čtyři branky a přidal stejný počet asistencí. Po sezóně 2011-12 však byl součástí výměny mezi Washingtonem a Dallasem, a tak se kanadský útočník stěhoval do Texasu.

V sezóně 2012-13 ještě Eakin odehrál i 35 utkání v dresu farmářského týmu Texas Stars, kde si připsal shodně 12 branek a asistencí. Za Dallas poté nastoupil do 48 zápasů, ve kterých vstřelil sedm branek a na sedmnáct jich poté přihrál.  V minulé sezóně se však už naplno usídlil v prvním týmu Stars, kde nakonec chyběl pouze v jediném utkání v základní částí. Dohromady si v sezóně 2013-14 připsal 35 bodů za 16 branek a 19 asistencí. Navíc ho v minulém ročníku čekala premiéra ve vyřazovacích bojích, kde v šesti zápasech nasbíral pět bodů za dvě branky a tři asistence.

brenden-dillon-nhl-vancouver-canucks-dallas-starsUběhly další čtyři dny a novou smlouvu podepsal také kanadský obránce Brenden Dillon, který se však vydal ve zcela jiných kolejích než jeho kolega, protože s týmem podepsal pouze jednoletý kontrakt, který mu trochu překvapivě vynese jen 1,25 miliónu $.

I pro Dillona bude následující ročník jeho čtvrtý mezi hokejovou smetánkou, ikdyž by se spíše dalo říct, že to bude třetí, protože v sezóně 2011-12 odehrál pouze své debutové utkání a jinak působil v Texasu Stars. V sezóně 2012-13 už však nakoukl do týmu Dallasu mnohem více, jelikož nastoupil do 48 zápasů, ve kterých vstřelil tři branky a na pět jich poté přihrál. V té samé sezóně se Dillon probojoval i do nominace kanadské reprezentace na MS, kde odehrál osm zápasů a vstřelil v nich jednu branku.

V minulé sezóně už Dillon působil pouze v Dallasu Stars, kde nenastoupil pouze do dvou utkání z dvaaosmdesáti. Navíc si vylepšil i své bodové maximum, protože nasbíral celkem 17 kanadských bodů za šest branek a jedenáct asistencí. Dillon dokázal, že se svými 103 kg umí i přitvrdit. Dohromady totiž strávil na trestné lavici 86 trestných minut. Měl i velmi dobrou bilanci i v tabulce pravdy, kde měl +9 bodů.