AktualityHlavní zprávy

Stars si zajistili služby Antoina Roussela na další čtytři roky!

Dallasu Stars se podařilo podepsat novou smlouvu s francouzským dříčem Antoinem Rousselem, který se tak vyhne arbitráži. Roussel nakonec podepsal s texaským celkem čtyřletou smlouvu, která mu dohromady vynese 8 miliónů $.

stažený souborDohadování je u konce. Klubu se nakonec podařilo vyjít vstříc s dravým útočníkem Antoinem Rousselem, jenž s Dallasem podepsal novou čtyřletou smlouvu. Roussel se tak díky podpisu nové smlouvy vyhl případné arbitráži.

„Byli jsme připraveni, že bude muset vše skončit u arbitráže, ale nakonec se nám podařilo dohodnout novou smlouvu ve správný čas,“ kvitoval podpis smlouvy s Rousselem GM Stars Jim Nill.

Antoine Roussel odehrál v minulé sezóně 81 utkání, ve kterých nasbíral 29 bodů za 14 branek a 15 asistencí a především byl třetím nejvylučovanějším hráčem celé ligy. Stars Roussela podepsali, jako volného hráče v roce 2012, a pro francouzského útočníka to tak bude už jeho třetí sezóna v dresu s hvězdou na hrudi.

V NHL zatím Roussel odehrál 143 utkání, ve kterých vstřelil 21 branek a na 22 jich poté přihrál, a dohromady tak nastřádal 43 bodů a 294 trestných minut. Roussel hodně zazářil i na letošním mistrovství světa, které se konalo v Bělorusku, když byl jedním z nejproduktivnějších hráčů celého mistrovství, protože dokázal dát 6 gólů, ke kterým přidal 5 asistencí.

„Je velkou součástí našeho nově rodícího se týmu,“ pověděl Nill. „Utkání hraje ve velkém zápalu a hodně tvrdě. V minulé sezóně se mu dokonce podařilo nasbírat i hodně bodů a jeho lajna s Ryanem Garbuttem a Codym Eakinem byla hodně účinná a hlavně velice nepříjemná pro soupeře, protože ať už s nimi měl Lindy Ruff jakékoliv plány, tak oni je dokázali vždy skvěle plnit a ještě zvládali přidat i něco navíc v podobě důležitých gólů.“