AktualityHlavní zprávy

Dallas podepsal smlouvu s jedničkou letošního draftu Juliusem Honkou!

Dallas Stars dnes oznámili, že podepsali nováčkovskou tříletou smlouvu s jedničkou letošního draftu finským obráncem Juliusem Honkou, který velice dobře zapůsobil na přípravném kempu mladých hráčů.

Julius HonkaOsmnáctiletý Julius Honka strávil předchozí sezónu poprvé za mořem, když hrál za Swift Current (WHL), kde dohromady odehrál 62 zápasů, ve kterých nasbíral úctyhodných 56 bodů za 16 branek a 40 asistencí, a překonal tak všechny ostatní týmové obránce. Honka byl navíc třetím nejlepším střelcem týmu v play off, když v šesti zápasech vstřelil dvě branky.

Honka má už na svém kontě i velké úspěchy z mládežnických kategorií finské reprezentace, když byl na letošním mistrovství světa juniorů součástí mistrovského týmu Finska. V sedmi zápasech si Honka připsal 1 asistenci. Dále však má ještě Honka doma bronzovou medaili z mistrovství světa osmnáctiletých z roku 2013, kde v sedmi zápasech vstřelil jednu branku a na tři přihrál.

„Jsme velice šťastní, že se nám podařilo Juliuse podepsat tak rychle, protože se nyní může nadále rozvíjet v naší organizaci,“ pověděl Nill po podpisu mladého finského obránce. „Je velmi talentovaný, jeho práce s holí je famózní a je velmi užitečným hráčem v přesilových hrách. Má hodně velký potenciál a myslím si, že má na to, aby z něj vyrostl velmi skvělý obránce.“

Julius Honka byl draftovaný v prvním kole ze 14. pozice letošního draftu.