AktualityHlavní zprávy

Do Dallasu se stěhuje český šikula Aleš Hemský!

Stars jsou hned první den hodně aktivní, protože do svého týmu získali další zvučné jméno, když s Dallasem podepsal tříletý kontrakt český útočník Aleš Hemský!AlesHemsky

Generální manažér Dallasu Jim Nill hlásí další posilu, protože se mu z listiny volných hráčů podařilo ulovit velkou rybu, a to českého šikulu Aleše Hemského, který se Stars podepsal tříletou smlouvu, jenž mu dohromady vynese 12 miliónu $.

Hemský strávil předchozí sezónu hned ve dvou klubech, protože byl v průběhu vyměněn z Edmontonu Oilers do Ottawy Senators. Dohromady tedy odehrál 75 zápasů, ve kterých nasbíral 43 bodů za 13 branek a 30 asistencí. Sezónu samozřejmě začal v Edmontonu, kde před svou výměnou stihl 55 zápasů v nichž vstřelil 9 branek a 17 jich připravil. Naopak v Ottawě se mu poté po boku Jasona Spezzy a Milana Michálka dařilo už lépe, protože si ve 20 utkáních připsal 17 bodů. Právě spolupráce mezi Hemským a Spezzou by mohla fungovat i nadále v dresu Stars.

„Aleš Hemský je velmi talentovaným křídlem a má skvělý přehled a zakončení,“ pověděl Jim Nill o nové posile do útoku. „Je to pravák, a tak hodně dobře zapadne do našich útoku, kde trochu vykompenzuje právě tento nedostatek.“

Rodák z Pardubic strávil, do minulé sezóny, svou veškerou kariéru v NHL v dresu Edmontonu Oilers, odkud byl až v minulém ročníku vyměněn do Ottawy Senators. Dohromady se Hemský objevil ve 672 zápasech, ve kterých celkem nasbíral 494 bodů za 146 branek a 348 asistencí. Hemský také odehrál dohromady 30 zápasů v play off, kde si dohromady připsal 17 bodů za 6 branek a 11 asistencí.

Hemský také reprezentoval Českou republiku na reprezentačních akcích. S reprezentací nakonec získal bronz na zimních olympíjských hrách v roce 2006. Na mistrovství světa se poté v české sestavě objevil ve třech případech (2005, 2009 a 2012) a dvě ze tří nominací proměnil i v zisk medaile, když byl nejdříve součástí mistrovského týmu v roce 2005 a následně získal bronzovou medaili na šampionátu v roce 2012.

Český šikula, který vyniká nádhernými góly, byl draftován v roce 2001, když si jej ze 13. pozice vybral Edmonton Oilers.