AktualityHlavní zprávy

Stars podepsali Patricka Eavese

Dallas Stars získali dalšího hráče do svých řad, když se na jeden rok upsal Dallasu pravý útočník Patrick Eaves.detroit-red-wings-phoenix-coyotes-game-one

Jim Nill si připisuje už svůj třetí zářez během prvního dne, když do týmu získal útočníka Patricka Eaves, kterého dobře zná z působení v Detroitu. Eaves podepsal s Dallasem smlouvu na jeden rok.

Patrick Eaves v minulé sezoně odehrál jen 30 utkání, ve kterých vstřelil 2 branky a tři připravil. Eaves začal sezónu v Detroitu, kde odehrál 25 zápasů, kde právě získal pět kanadských bodů a po své výměně do Nashvillu už stihl pouze odehrát pět utkání v dresu Predators, ve kterých však již nedokázal bodovat.

„Patrick je chytrým a disciplinovaným hráčem, který hraje hodně dobře na obě strany,“ pověděl na adresu kanadského útočníka Jim Nill. „Jeho rychlost a všestrannost přesně zapadne do našeho systému hry, a rozšíří tak skvěle naše řady.“

Rodák z Calgary dohromady odehrál v NHL 444 utkání, ve kterých dokázal nasbírat 146 bodů za 74 gólů a 72 asistencí. Dallas bude již jeho pátým týmem v NHL, protože v předchozích sezónách hrál postupně za Ottawu, Carolinu, Detroit a Nashville. V play off poté odehrál 67 zápasů, ve kterých vstřelil 6 gólů a 7 asistencí.

Eaves byl draftován v roce 2003, když si jej z celkové 29. pozice vybrala Ottawa Senators.