AktualityHlavní zprávy

Stars podepsali Brendana Ranforda

Dallas Stars dnes podepsali vstupní kontrakt s mladíkem Brendanem Ranfordem, který se tak organizaci Stars upsal na tři roky.

images (1)Pro mladého Brendana Ranforda je to jeho první profesionální smlouva. Dvaadvacetiletý kanaďan strávil předchozí sezónu ve farmářském celku Dallasu v Texas Stars (AHL), kde v základní části zvládl 65 utkání, ve kterých vstřelil 12 gólů a dalších 21 jich poté připravil, měl také pozitivní bilanci ve statistice +/-, když nakonec měl na svém kontě + 10 bodů.  Ranford se i velkou mírou podílel na zisku Calder cupu, který Texas Stars v letošní sezóně vyhráli, když ve 21 zápasech nasázel 8 gólů a na 8 poté přihrál, a byl tak třetí nejproduktivnějším hráčem Texasu v play off. Navíc je jeho 16 bodový počin v play off rekordem mezi nováčky.

Než se připojil k Texasu Stars, tak Ranford strávil pět sezón v týmu Kamploos Blazers (WHL), kde odehrál celkem 348 zápasů a v nich dohromady nasbíral 357 bodů (137+220) a 298 trestných minut. Ranford se také výraznou měrou zapsal do klubových statistik Kamploosu, když zde odehrál nejvíce zápasů než kterýkoliv hráč předním (348). Dále je šestým v počtu asistencí (220), kanadských bodů (357) a sedmým v počtu vstřelených gólů (137).

Rodák z Edmontonu byl draftovaný Philadelphii Flyers v roce 2010, když si jej Letci vybrali ze 209. pozice, ale klub s ním následně nepodepsal žádnou smlouvu.