Hlavní zprávyZápasové reportáže

Stars konečně zabrali a porazili Flames

Dallas Stars konečně zabrali a dokázali vyhrát na domácím ledě a koho jiného doma porazit než venku špatně hrající Calgary Flames, se kterým však měli Stars před zápasem bilanci 0-2. Po jasné 1. třetině přišlo ještě velké drama, ale nakonec Stars dokázali výsledek udržet a vyhrát tak 4:3.

884452_10152672479615215_1087441084_oPrůběh utkání  

1. Třetina

Dallas vstoupil do utkání aktivněji a už ve 3. minutě mohl vstřelit úvodní gól zápasu Roussel, ale bohužel nedokázal trefit skákající puk.  Do další obrovské šance se poté dostal Whitney, ke kterému se odrazil puk, ale bohužel jen trefil hostujícího brankáře. Calgary si poté zahrálo přesilovou hru, ale Lehtonen si dokázal se všemi pokusy Flames poradit.

Po skončení přesilovky se do úniku dostal Roussel, ale byl faulován a tak bylo nařízeno trestné střílení, které však Antoine neproměnil.  Ve 13. minutě už přišel úvodní gól utkání, když se prosadil Erik Cole, který nahazoval kotouč před bránu a tam si jej srazil hostující obránce přímo do brány – 1:0.

Eakin poté po Jágrově nahrávce orazítkoval břevno za MacDonaldovými zády. MacDonald však za chvíli znovu kapituloval, když se Nystrom snažil nejdříve vysunout Roussela, ale ten puk nezpracoval a tak se po sérii odrazů vrátil puk k Ericovi Nystromovi a ten již pohodlně přehodil hostujícího brankáře – 2:0.  Následně si to tváří tvář rozdali Eakin a hostující kapitán Iginla. Dallas do konce třetiny přidal ještě jednu branku, když Whitney lahůdkovou přihrávkou vybídl ke skórování Louiho Erikssona, který snad již zcela prázdnou bránu nemohl ani minout – 3:0.

2. Třetina

Na začátku 2. třetiny se dostal do šance Jágr, ale z jeho pokusem si MacDonald dokázal poradit.  Následně ohrozil bránu Flames svou střelou Goligoski, ale i z jeho pokusem si hostující brankář dokázal poradit.  Poté se dostalo i do pár šancí Calgary, avšak jejich pokusy dokázal Lehtonen zlikvidovat.

Dallas si pak zahrál přesilovou hru a v ní se dostal do obrovské šance Morrow, před kterým již zývala úplně odkrytá brána, ale domácí kapitán tuto šanci trestuhodně zahodil.  A tak přišel trest v následující přesilovce Flames, když Brodieho nahození tečoval za záda Lehtonena Jiří Hudler3:1.

A přišla další přesilovka Calgary a přišlo další snížení, když se prosadil „železný muž“ NHL Jay Bouwmeester, ke kterému se dostal puk po nepodařeném vyhození Oleksiaka a Bowmeester již poté zkušeně zavěsil do růžku Kariho brány – 3:2. Calgary bylo poté při chuti, ale do konce 2. třetiny se již nic zajímavého nestalo.

3. Třetina

Do 3. třetiny vstoupil lépe Dallas což vyústilo v brzkou přesilovou hru, ale bohužel jí Stars nedokázali využít. Calgary poté mohlo vyrovnat, ale Lehtonen opět zneškodnil jejich pokusy. V polovině třetiny se do slibné šance dostal Jamie Benn, ale bohužel střilel jen doprostřed brány.

Dallas však poté dokázal navýšit své vedení, když Whitney zblokoval střelu obránce a dostal se tak do úniku, ale po přejezdu modré chytře nechal puk za sebou, kde jej přebral Eriksson, který puk nahrál Ja. Bennovi a ten následně opět hledal Erikssona, který trefil opět další gól do prázdné brány – 4:2.

5. minut před koncem utkání přišlo ještě zdramatizování utkání v podobě 3. gólu Calgary, když Cammaleri vyslal do úniku Alexe Tangueye a ten si vymíchal Lehtonena do prázdné brány se nemýlil – 4:3. Dallas mohl poté navýšit opět své vedení o dvě branky, ale ve velké šanci se nedokázal prosadit WhitneyCalgary ještě na konci zápasu zkusilo hru bez brankáře a uzamknout domácí tým v jejich pásmu, ale již se Flames vyrovnat nepodařilo a Dallas tak udržel své vedení.

Kari Lehtonen odchytal celé utkání a zneškodnil 16 z 19 pokusů Calgary a dosáhl tak úspěšnosti 84,21%.

Hvězdy Utkání

1. Hvězda utkání – Loui Eriksson (2+0)

2. Hvězda utkání – Ray Whitney (0+2)

3. Hvězda utkání  Eric Nystrom (1+0)

Statistiky utkání

Dallas Stars – Calgary Flames 4:3

Třetiny: 3:0,0:2,1:1.
Branky a nahrávky: 14. Cole (Jo. Benn, Oleksiak), 16. Nystrom (Roussel,Lehtonen), 19. Eriksson (Whitney,Roy), 53. Eriksson (Ja. Benn, Whitney) – 32. Hudler (Brodie,Cammaleri), 35. Bouwmeester (Glencross, Stempniak), 56. Tanguay (Cammaleri,Iginla). Vyloučení: 4:3. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci:  16057. Střely na branku: 24:19. Průběh utkání: 3:0,3:2,4:2,4:3.

Sestava

Eriksson – Ja. Benn – Whitney
Cole – Roy – Morrow
Smith – Eakin – Jágr
Nystrom – Fiddler – Roussel

Dillon – Robidas
Oleksiak – Daley
Goligoski – Jo. Benn

Lehtonen (Bachman)

Video