Aktuality

Stu Barnes nasměroval Dallas k výhře

Dallas – Colorado 3:0 (2:0, 1:0, 0:0)

Marty Turco si připsal 33. čisté konto v NHL
Marty Turco si připsal 33. čisté konto v NHL
(Autor – AP Photo/Tony Gutierrez)

Celých patnáct zápasů čekal Stu Barnes na to až se mu podaří dostat puk do sítě. Proti Coloradu se mu to konečně povedlo a jeho gól byl zároveň gólem vítězným.

Barnes posílá Dallas do vedení

1. Třetina

První třetina se nesla ve znamení náporu domácích borců. Dallas prohrál tři předešlé zápasy a pokud si hráči chtěli fanoušky alespoň trochu udobřit, nic jiného jim ani nezbývalo.

Stars od prvních chvil hýřili pohybem a svého soupeře přehrávali. Už na konci druhé minuty byl vyloučen Ruslan Salej. Stars sice přesilovku využít nedokázali, když po Ribeirově přihrávce přes brankoviště zakročil proti Daleyho střele Jose Theodore, ale přesně vteřinu po jejím uplynutí skóroval Stu Barnes. Od pravého mantinelu střílel Trevor Daley, clonil Steve Ott a vyražený puk poslal do klece zmiňovaný Barnes – 1:0.

Za necelé dvě minuty lovil Theodore puk ze své sítě podruhé. Z pravého rohu přihrával Richards, Modano jeho přihrávku pouze sklepl a kotouč se dostal na modrou čáru. Tam s ním Stephane Robidas vybruslil na osu hřiště a golfákem poslal kotouč do brány. Theodore měl díky Morrowovi výhled zakrytý téměř bezchybně – 2:0.

I nadále měli diváci v hale o zábavu postaráno. Na začátku 9. minuty si vyšlápl Sauer na Richardse a Tervor Daley se ihned ujal role mstitele. V polovině 13. minuty přišpendlil Steve Ott na mantinel Jordana Leopolda a jelikož měl loket až příliš vysoko, mstitelem byl tentokrát Ruslan Salej. Následná bitka ale byla jednoznačnou záležitostí a Salej se po ní jen těžce sbíral z ledu. Ani Salej, ani Leopold, už do hry nezasáhli.

Richards střílí první gól v Dallasu

2. Třetina

Ve druhé třetině se obraz hry citelně změnil. Colorado totiž v první třetině vyslalo na Turca jedinou střelu, a tak byla taková změna nasnadě. V brance Dallasu stál ale bezchybný Marty Turco, a tak padl ve druhé části třetí gól do hostující sítě.

To obral hosty o puk na vlastní modré čáře Mike Modano. Poslal jej dopředu na Richardse, který vnikl do útočného pásma. Modano najížděl před branku a z druhé vlny za ním Morrow. Richards přihrál Morrowovi, ten mu kotouč chytře vrátil a střelou z první dokončil Richards dokonalou rozborku hostující defenzívy – 3:0.

Turco drží čisté konto

3. Třetina

Do třetí části nastoupil do hostující svatyně Peter Budaj. Změna v brance měla přinést snížení pro hosty nepříznivého stavu, případně vyrovnání nebo dokoknce obrat. Nic takového se ale nestalo. I když Colorado přestřílelo Dallas ve druhé i třetí třetině, gól se Lavině vstřelit nepodařilo. Čerstvá posila Peter Forsberg tak zřejmě hostím chyběla více než citelně.

„Stars dnes byli ve všem lepší. Lépe bruslili, byli silní na puku, nedali nám vůbec žádný prostor.“
útočník Colorada Joe Sakic

Souvislosti

Poznámky

  • Steve Ott byl za zákrok na Jordana Leopolda suspendován na tři zápasy
  • Marty Turco vychytal třicáté vítězství v sezóně, což se mu podařilo už v pěti sezónách po sobě.
  • Stephane Robidas vstřelil v letošní sezóně již sedmý gól, což se mu ještě nikdy nepodařilo
  • Pro zranění nohy nenastoupil Matt Niskanen, nahradil ho Dan Jancevski
  • Dallas Stars poprvé v historii porazili Colorado bez inkasované branky

Sestava

Útočné formace

Obranné dvojice

Brankáři

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *