Rozhovory

Q & A s Johanem Hedbergem

19. října 2005

Reportéři DallasStars.com si tentokrát povídali s brankářem Johanem Hedbergem.

Včera jste se představil dallaským fanouškům v nádherném zápase v Edmontonu. Jak jste se včera večer ve svém prvním zápase za Dallas cítil?

Cítil jsem se docela dobře. Snažil jsem se zůstat klidný a dostat se brzy do svého tempa. Soustředil jsem se sám na sebe, abych hrál svou hru, a to se mi podařilo.

Co Vás proti Edmontonu tak motivuje? Vaše bilance proti Olejářům je nyní 4-0-0 včetně dvou vychytaných čistých kont.

Když jsem přišel do NHL, zápas s Edmontonem byl pro mě hodně významný. Chytal tam totiž Tommy Salo a on byl vždy brankářskou jedničkou ve švédském národním týmu, přičemž já jsem skoro nechytal. Dokázal jsem se na tyto zápasy namotivovat, abych ho svými výkony zastínil. A je tu také ta ohromující atmosféra při hře, prostě si to užívám.

Jaké to bylo poznat Marty Turca?

Bylo to úžasné! Marty je hodně sebevědomý, uvolněný a zároveň soustředěný gólman. Pracuje na sobě velmi tvrdě. Je to pro mě zábava a ponaučení být tu s gólmanem, který je odhodlaný jít za svým cílem, tak jako on.

Pro fanoušky, kteří možná nevědí, vysvětlete, jaký příběh se skrývá za Vaší přezdívkou – „Moose“ (los).

Když jsem byl vyměněn ze San Jose do Pittsburghu, hrával jsem tou dobou v týmu Manitoba Moose (AHL). A když jsem přišel do Pittsburghu, pozužíval jsem stále tuto helmu z Manitoby, ale ta zářivě modrá barva masky se moc neshodovala s barvami Tučňáků. Fanoušci se toho chytili a při každém mém zákroku začali skandovat Moose.

Jaký je Váš názor na hokej v Dallasu?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *