Aktuality

Vancouver využil nabídnuté přesilovky

Vancouver – Dallas 5:2 (2:0, 0:2, 3:0)

Lee Goren právě vstřelil vítěznou branku zápasu
Lee Goren právě vstřelil vítěznou branku zápasu
(Autor – AP Photo, CP/Chuck Stoody)

Jestliže existuje nějaká herní situace, která s novými pravidly nabrala na své důležitosti, pak je to přesilová hra. A právě díky přesilovkám prohrál Dallas ve Vancouveru.

Využité přesilovky Canucks

1. Třetina

V polovině páté minuty byl vyloučen Stephane Robidas a minutu po něm Mike Modano. Domácí potřebovali k využití dvojnásobné přesilovky pouze 25 sekund. Křižnou přihrávku Eda Jovanovskiho poslal Henrik Sedin na Marty Turca, který puk vyrazil před Daniela Sedina, pro kterého nebylo problémem z bezprostřední blízkosti skórovat – 1:0.

Z trestné lavice se vrátil Stephane Robidas a přesilovka domácích pokračovala už pouhých 29 vteřin. To obránce Sami Salo získal na modré čáře puk a tvrdou střelou jej poslal rovnou do sítě – 2:0.

Než se Dallas rozkoukal, prohrával ve Vancouveru zcela zaslouženě 2:0.

„Vyloučení šla na vrub naší neukázněnosti a byla úplně zbytečná. To co se stalo v první třetině bylo velmi frustrující.“
Marty Turco

V polovině 10. minuty najel už podruhé během tří minut do Turca Lee Goren, Philippe Boucher neudržel svoje nervy na uzdě a jal se Turca pomstít formou výměny pěstních úderů právě s Gorenem. Odměnou mu bylo kromě pěti minut za bitku a desetiminutového osobního trestu i další čtyři trestné minuty. Dvě za vyprovokování rvačky a dvě za nesportovní chování.

Lehtinen dvěma góly srovnává skóre zápasu

2. Třetina

Canucks pod dojmem snadného dvoubrankového vedení ve druhé třetině zvolnili, čehož Dallas dokázal využít k vyrovnání.

V čase 5:00 poslal zpoza branky puk Mike Modano na Jere Lehtinena, který z první skóroval – 2:1. Za další tři a půl minuty bylo vyrovnáno a o gól Dallasu se postaral opět Jere Lehtinen tečí střely Brendena Morrowa – 2:2.

„Zápas jsme začali výborně a vstřelili jsme dvě rychlé branky. Ve druhé třetině jsme ale na pět minut zaspali a Dallas srovnal.“
Ed Jovanovski

Domácí velmi záhy pochopili, že takhle bídná hra na Dallas stačit nebude a přiložili nějaké to polínko pod pomyslný kotel. V 11. minutě měl výbornou příležitost Mattias Öhlund. Jen dvacet vteřin po něm Matt Cooke, ale oba dva střelce vychytal znamenitý Turco.

Závěr patří Vancouveru

3. Třetina

Co se Vancouveru nepodařilo ve třetině druhé, povedlo se v té třetí. Ve 4. minutě totiž vstřelil vítěznou branku utkání Lee Goren, když tečoval střelu Jarko Ruutua.

„Ve druhé třetině jsme na chvíli vypadli z tempa, ale dokázali jsme se do zápasu vrátit. Začali jsme hrát tak jak jsme chtěli a byl z toho velký výsledek.“
Lee Goren

Dallas se již na adekvátní odpověď nezmohl. Šance Morrowa ze 12. minuty totiž skončila v náručí Alexe Aulda.

Vancouver přidal další gól opět v přesilovce. V polovině 14. minuty nedovoleně držel exkluzivní střelec Dallasu Jere Lehtinen a jeho prohřešek trestal Todd Bertuzzi.

Skóre zápasu uzavřel v 18. minutě Richard Park, který svou přesnou střelu schoval za obránce a Turco se za pukem jen smutně ohlédl.

Poznámky

  • Jere Lehtinen – 17:25 min, +1, (2+0)
  • Philippe Boucher – 17:42 min, -2, (0+0)
  • Martin Škoula – 20:37 min, 0, (0+0)
  • Jaroslav Svoboda – 5:31 min, 0, (0+0)

Souvislosti

Sestava

Útočné formace

Morrow – Arnott  – Guerin

Obranné dvojice

Brankáři

Fotky

Anson Carter, Daniel a Henrik Sedinovi oslavují úvodní branku zápasu
Anson Carter, Daniel a Henrik Sedinovi oslavují úvodní branku zápasul
(Autor – AP Photo, CP/Chuck Stoody)
Ed Jovanovski se raduje. Turco je překonán, puk je v síti
Ed Jovanovski se raduje. Turco je překonán, puk je v síti
(Autor – AP Photo, CP/Chuck Stoody)
Alex Auld zasahuje, Guerin se neprosadil
Alex Auld zasahuje, Guerin se neprosadil
(Autor – AP Photo, CP/Chuck Stoody)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *