Aktuality

Jeden gól na Vancouver nestačil

Vancouver – Dallas 2:1 (1:0, 0:1, 1:0)

Mattias Öhlund sice právě střílí do tyče, ale o vteřinku později rozhodne Taylor Pyatt
Mattias Öhlund sice právě střílí do tyče, ale o vteřinku později rozhodne Taylor Pyatt
(Autor – AP Photo/Richard Lam)

Vancouver po třech prohraných zápasech zabral. Na domácím hřišti sice vstřelil jen dva góly, ale na Dallas to stačilo.

Smith chybuje

1. Třetina

Dallas hrál hned druhý den po zápase ve Vancouveru v Calgary, a tak se do branky Stars postavil Mike Smith.

V 10. minutě si brankářská dvojka Dallasu vybrala slabší chvilku. Kevin Bieksa nevěděl ve středním pásmu co si s pukem počít, neváhal tedy a ještě před červenou čárou jej vystřelil na Smitha, kterému puk proskočil mezi nohama – 1:0.

Přestože Smith dostal ostudný gól, vzchopil se a několika dobrými zákroky udržel Dallas ve hře.

Morrow důrazně napadal rozehrávku Vancouveru, z čehož v 17. minutě vyplynula střelecká příležitost. Morrow po získání puku nacentroval před bránu, ale Stu Barnes pozorného Luonga překonat nedokázal.

Eric Lindros vyrovnává

2. Třetina

Další gólovou příležitost neproměnil pracovitý Stu Barnes ve 4. minutě, když nastřelil tyč. Barnes svou střelu skvěle schoval za obránce, ale ani to mu nepomohlo.

Vyrovnání Dallasu přišlo v sedmé minutě. Dallasu se podařilo vyhodit puk z pásma a Modano šel sám na gólmana. Domácí si pomohli faulem a rozhodčí signalizoval výhodu. Dallas se usadil v pásmu, Modano přihrál Lindrosovi přes celou šířku kluziště a jeho tvrdá střela bez přípravy skončila v síti – 1:1.

V polovině zápasu seděl na trestné lavici Henrik Sedin, Stars udělali při přesilovce chybu a Josh Green jel na Smitha zcela sám, udělal mu blafák, ale Mike Smith na poslední chvíli puk směřující do branky zachytil hokejkou.

V poslední minutě rozhodl Pyatt

3. Třetina

V 16. minutě se po dobrém Jokinenově napadání ocitl zcela sám před brankou Modano, ale Luonga nepřekonal. S dorážkou nepochodil dojíždějící Lehtinen, ani Jokinen, když jeho dorážka skončila v Luongově rukavici. Luongo čelil v poslední době kritice za své nevýrazné výkony. Proti Dallasu se ale vytáhl a svůj tým podržel.

Necelé tři minuty před koncem rozhodčí trochu přísně vyloučili Brendena Morrowa a domácí dokázali přesilovku využít. Öhlund sice z bezprostřední blízkosti trefil tyč, ale odražený kotouč poslal z otočky do brány Taylor Pyatt – 2:1.

Dallas se ještě odhodlal k odvolání gólmana, ale domácí cenou výhru v pohodě ubránili.

„Mnoho zápasů nevyhrajeme, když vstřelíme jenom jeden gól.“
Dave Tippett

Souvislosti

Sestava

Útočné formace

Obranné dvojice

Brankáři

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *