Rozhovory

Q & A s Juniorem Lessardem

Rozhovor z 28. května 2007

Na otázky reportéra dallasstars.com odpovídal kanadský útočník a naděje Stars Junior Lessard.

Jak hodnotíš uplynulou sezónu, ať už individuálně nebo z hlediska týmu?

Tato sezóna začala stejně jako ta loňská, měli jsme velmi dobrý začátek. V polovině sezóny jsme trošku ubrali z nastoleného trendu, to bylo v době, kdy Dallas povolal několik našich hráčů a několik dalších se zranilo. Takže ta sezóna jako celek byla hodně vydřená, ale byli jsme nadšení, že jsme se dostali do playoff. Jakmile jsme se tam dostali, chtěli jsme dojít dál než vloni, takže přejít přes první kolo pro nás hodně znamenalo. Celou sezónu mě sužovala četná zranění, která mě držela trošku zpátky, nicméně sečteno a podtrženo si myslím, že to byla úspěšná sezóna.

V týmu Iowa Stars jsi starším hráčem, jsi asistentem kapitána, jaká je Tvoje role coby vůdce týmu?

Já toho v kabině moc nenamluvím, snažím se jít spíš příkladem na ledě. Oproti minulému roku se toho, myslím, moc nezměnilo, snažím se hrát každý zápas naplno. Chci si to pořádně užít a být na ledě první ještě před tréninkem a jedním z posledních po jeho skončení. Tím, že jsem starší než většina ostatních hráčů, tak se snažím s těmi mladšími mluvit a pomáhat jim, aby se zlepšovali. Docela mě tahle role baví.

Jak moc bylo pro Tebe těžké, když hned několik hráčů z Iowy bylo povoláno do NHL, zatímco ty jsi byl zraněný?

Psychicky to bylo hodně těžké, protože jsem se hodně nadřel na to, abych se tam dostal a když už ta šance přišla, tak jsem byl zraněný a nemohl jí využít. Nicméně jsem měl z ostatních hráčů radost, povzbuzoval jsem je, aby se jim v prvním týmu dařilo. Tito hráči dostali šanci a využili ji. Evidentně nejlépe si vedl Joel (Lundqvist) a Loui (Eriksson). Chris Conner také odvedl pro Dallas dobrou práci a Krys Barch právě podepsal jednocestnou smlouvu, což je pro něj vynikající. Příští rok budu i nadále makat naplno, abych k těmto hráčům také patřil. Takový je hokej, musíš hrát nejlépe, jak umíš a čekáš až přijde tvoje šance. Občas se do cesty postaví nějaká překážka, nicméně je vždy potřeba ji překonat.

15. března jsi ve svém jediném zápase v NHL v této sezóně při přesilové hře skóroval proti Calgary, nicméně hned další den jsi byl opět odeslán zpět do Iowy. Máš pocit, že jsi Dallasu ukázal, čeho jsi běžně schopen?

Když mi vedení Dallasu dalo šanci, snažil jsem se vždy odehrát každé střídání na maximum. Tehdy jsem odehrál poměrně hodně minut v porovnání s tím, kolik času na ledě na této úrovni obvykle dostávám, zahrál jsem si i přesilovku a to bylo fajn. Byl jsem zklamaný, když mě odeslali zpět do Iowy v podstatě hned poté, co mě povolali a co jsem vstřelil v prvním zápase branku, ale aspoň jsem byl rád, že jsem ukázal, čeho jsem schopen. Vím, že takto mohu přispívat pravidelně, takže musím jen dál naplno makat, abych Dallasu dokázal, že jsem pro ně tím pravým hráčem.

Jak budeš přistupovat k nadcházejícímu létu a k zářijovému tréninkovému kempu?

Budu tvrdě pracovat a uvidím, co se stane. Víme, že Dallas bude mladé hráče sledovat, takže až na to dojde, chci si být jistý, že mé jméno bude na prvním místě toho pomyslného seznamu. Mým cílem vždy bylo dostat se do Dallasu a zůstat tam, jak nejdéle to půjde a z tohoto důvodu jsem na sobě na farmě tvrdě makal, abych zlepšil svoji hru. Chci dostat šanci tohle Dallasu ukázat a letošní playoff bylo pro mě dobrou příležitostí, jak začít.

V kabině Iowy jsi nebyl jediným bývalým hráčem Minnesota-Duluth Bulldogs, neboť ještě před koncem sezóny se k týmu připojil i Matt Niskanen. Dáte vy dva zapomenout fandům Stars na Bretta Hulla, další bývalou hvězdu UMD?

Bude hodně těžké dostihnout Bretta, ale bylo by skvělé pro mě i pro Matta se na tu úroveň dostat, uděláme pro to maximum. O Brettovi a Duluth jsme pochopitelně slyšeli řadu historek, on je někým, ke komu jsem po celá ta léta vzhlížel, takže doufám, že budu moci v Dallasu kráčet v jeho stopách.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *