Hlavní zprávyZápasové reportáže

Seguin dal dva góly, Janmark srovnal v závěru a Stars padli s Tampou v prodloužení

Do města přijel nejlepší tým NHL – Tampa Bay Lightning. Stars potřebují v boji o play – off každý bod, přičemž test s těžkým soupeřem měl ukázat, jak na tom Dallas ve skutečnosti je.

Utkání začalo gólem Tampy už ve druhém střídání. Z druhé vlny si najel před branku Braiden Point, potáhl puk a chytře mezi betonem a tyčí poslal puk do branky – 0:1. Dallasu pomohl pěkně sehraná přesilovka, kterou už v minulém zápase oživil Ritchie. Benn nabil Seguinovi a ten vrtící se puk poslal do horního rohu branky – 1:1.

V úvodu druhé třetiny pykali Stars za dvě provinění v krátké době. Po faulu Hamhuise totiž v oslabení špatně střídali a hráli malou chvíli v pěti. Oslabení třech proti pěti ale zvládli bravurně a po návratu provinilců na led okamžitě udeřili. Hamhuis dojel nahozený puk, Klikngberg jej potáhl, navázal na sebe pozornost protihráčů. Před brankou si odskočil Tyler Seguin a překonal přesouvajícího se gólmana Domingua. Pro Seguina druhý gól v zápase a 34 v sezóně – 2:1.

Dallasu bohužel nevydrželo vedení dlouho. Po levém křídle ujel Anthony Cirelli a na první tyči našel místo v Bishopově výstroji – 2:2. O několik minut později už Tampa vedla. Paquetteho střelu nedokázal Bishop ukrýt a Alex Killorn poslal puk mezi Bishopovými betony do branky. Aby to nebylo málo, za další chvíli ujel Stamkos Klingbergovi a překonal Bishopa mezi nohy – 2:4.

Dallas sice nehrál špatně, ale Tampa trestala chyby a dávala góly. Z vedení 2:1 tak bylo rázem 2:4.

Ve třetí třetině Dallas ještě přidal v nasazení a pohybu. Hitchcock opět pozměnil útoky, když  vyměnil Radulova se Spezzou. Několik dobrých střídání předvedla čtvrtá formace a odměnou jí byl gól Rittchieho na 3:4, který vrátil Dallas do zápasu. Když už se zdálo, že Tampa vedení udrží, Dallas v závěrečném náporu vstřelil branku při hře bez brankáře. Stars sehráli situaci se šesti hráči v poli velmi dobře a i když několikrát přišli o pásmo, gól nedostali. V závěru soupeře mačkali v pásmu a výsledkem byl gól Janmarka několik sekund před koncem – 4:4.

V prodloužení už diváci v hale ani nesedali na své sedačky. Musím říct, že formát 3 na 3 je skutečně vzrušující podívaná a šance se střídají na obou stranách. Dallas nastřelil dvě tyčky. Nejdříve Klingberg a o chvíli později Pitlick. Rozhodli hosté, když Cory Conacher ekvilibristicky dorazil hranou čepele hokejky svou střelu – 4:5.

Dallas předvedl, že může své síly měřit s kýmkoliv v NHL. Tampa sice měla den předtím zápas a cestovala, nicméně Dallas svého soupeře dokázal přehrát a i přes několik laciných gólů dovézt strhující zápas do prodloužení. Parádní výkon dle mého předvedl jak Radulov, tak zejména Tyler Seguin. Co ten na ledě předvádí, to je absolutní špička v NHL.

Video

Sestava

Jamie Benn – Tyler Seguin – Alexander Radulov
Devin Shore – Mattias Janmark – Jason Spezza
Antoine Roussel – Radek Faksa – Tyler Pitlick
Remi Elie – Jason Dickinson – Brett Ritchie

Esa Lindell – John Klingberg
Dan Hamhuis – Greg Pateryn
Marc Methot – Stephen Johns

Ben Bishop
Kari Lehtonen

Nehráli: Julius Honka, Gemel Smith
Zranění: Martin Hanzal (záda)

Souvislosti

Radek Štolpa

Radek Štolpa má zkušenosti s výrobou, montáží, údržbou, opravami Eurooken. Nyní montuje v Českých Budějovicích a okolí obložkové zárubně a interiérové dveře.